Bijstand en krediet (Bbz) 
voor ondernemers en starters 

Ondernemers die financiële problemen hebben en uitkeringsgerechtigden die een eigen zaak willen starten, kunnen hulp van Senzer krijgen. Het gaat om inkomensondersteuning en/of bedrijfskrediet van uit de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen), die Senzer uitvoert voor de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.

 

Ondernemer in zwaar weer

Zit u als ondernemer tijdelijk in acute geldnood? Kunt u de rekeningen niet meer betalen omdat uw liquiditeit even onvoldoende is en kunt u niet meer bij uw bank terecht? Dat is natuurlijk behoorlijk heftig. We kunnen ons voorstellen dat dat flink wat stress oplevert. Maar er is altijd hulp en een oplossing. Wellicht dat Senzer u in deze moeilijke tijd mag en kan ondersteunen. Met een bedrijfskapitaal/overbruggingskrediet of een tijdelijke uitkering als u nog voldoende toekomstperspectief ziet voor uw bedrijf. Maar we kunnen ook helpen met hulp bij schulden of begeleiding naar een gewone baan als u met uw onderneming wilt stoppen.

Klik hier voor de mogelijkheden

 

Starten met bedrijf vanuit de bijstand

Startende zelfstandigen kunnen eventueel maximaal € 39.057,- aan starterslening ontvangen. Ook is er de mogelijkheid voor een vergoeding voor begeleidingskosten voor starters. Dat zijn kosten die voor hulp en coaching bij het opstellen van een ondernemingsplan. Om in aanmerking te komen voor Bbz voor starters is het belangrijk dat u een goed ondernemingsplan heeft waaruit blijkt dat overal goed over nagedacht is en dat er een grote kans is dat u uit de bijstand kan uitstromen met uw eigen bedrijf. Daarnaast geldt er een inkomens- en vermogenstoets. U moet in bijstandsbehoeftige omstandigheden verkeren of dreigen te raken om in aanmerking te kunnen komen voor Bbz.

Klik hier voor de mogelijkheden

 

Bbz

U heeft Bbz en wilt een wijziging doorgeven?

Ontvangt u een uitkering van ons en er wijzigt iets in uw persoonlijke situatie of uw inkomen.

Geef dit dan tijdig aan ons door. Dank alvast.


 

Vragen? Neem dan contact met ons op