Coronavirus: informatie voor medewerkers van Senzer

Hier vind je informatie over de maatregelen die Senzer getroffen heeft op basis van de richtlijnen van de overheid. Senzer bekijkt dagelijks wat de situatie is, of er nieuwe maatregelen van de overheid zijn en wat die betekenen voor Senzer. Zodat we samen zo goed mogelijk voor een veilige en gezonde werkomgeving kunnen zorgen.

Kan ik gaan werken? Richtlijnen GGD over werken, thuis blijven en ziek melden:

We hebben contact gehad met de GGD over hoe we bij Senzer hier mee om moeten gaan. De GGD heeft  ons de volgende - landelijk geldende - richtlijnen gegeven:

 • Heb je milde klachten, zoals verkoudheid, hoesten en/of niezen of een kwetsbare gezondheid? Overleg dan met je leidinggevende, blijf uit voorzorg thuis en laat je testen. 
 • Heeft iemand in je thuisomgeving koorts? Overleg dan met je leidinggevende en blijf uit voorzorg thuis. 
 • Word je zelf ziek? Meld je dan ziek bij je leidinggevende. Dit geldt ook als je al uit voorzorg thuis was. Iedereen in jouw thuisomgeving blijft uit voorzorg ook thuis.
 • Heb je 24 uur geen klachten meer of heeft degene in jouw thuisomgeving 24 uur geen koorts meer? Dan kun je weer gaan werken. 

ziek_RGB.png

Uitleg begrippen en verschil tussen bijeenkomst in werk en bijeenkomst privé:

We snappen dat deze regels vragen oproepen. Sommige richtlijnen laten ruimte voor interpretatie. Hieronder verduidelijken we enkele begrippen en mogelijke vragen die je hebt. Hopelijk helpt dat om de richtlijnen beter te duiden en uit te kunnen leggen aan mensen die je hier vragen over stellen.

 • Koorts: Je hebt koorts als de temperatuur van je lichaam 38 graden of hoger is (bron: Thuisarts.nl)
 • Huishouden of thuisomgeving: Een verzameling van één of meer personen die een woonruimte bewoont en zichzelf daar voorziet in dagelijkse levensbehoeften (bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS))
 • Cruciale beroepen en vitale processen en detacheringen bij Senzer: Food (daar waar het levering aan supermarkten betreft), Milieustraat, Elkerliek, Business Post, schoonmaak, Lips+ (wasgoed),  Groen (daar waar het reinigingswerk betreft), alle processen rondom uitkeringsverstrekking en salarisbetaling. En de ondersteunende processen die cruciaal zijn daarvoor, zoals ICT, Bedrijfsbureau, Juridische zaken en Communicatie.
 • Waarom mogen mensen wél bij elkaar zijn in een werkomgeving, terwijl er een verbod geldt voor privébijeenkomsten en evenementen?
  Voor Nederland is het heel belangrijk dat iedereen die kan blijven werken, dat ook doet. De boel moet zoveel mogelijk blijven doordraaien. En daar dragen we allemaal ons steentje aan bij. Het verschil in richtlijnen tussen werk en privé is volgens de GGD te verklaren omdat in een werkomgeving heldere afspraken gemaakt kunnen worden voor een veilige werkplek. Met controle op naleving van de strikte gedragsmaatregelen (afstand, hygiëne). Hiervan is bij evenementen en bijeenkomsten geen of minder sprake. Dus: op het werk is geregeld dat jij en de mensen om je heen minstens 1,5 meter afstand houden, met klachten thuis blijven en de hygiënemaatregelen in acht nemen. Terwijl dat bij privébijeenkomsten niet geregeld is. Bron: GGD

Twijfel je ergens over of heb je vragen? Bespreek dit dan met je leidinggevende.

Hoe zorgen we samen voor een gezonde werkomgeving? Volg de richtlijnen voor afstand en hygiëne!

 

Wat doet Senzer?

 • We hebben gezorgd voor handgel, papieren zakdoekjes en extra schoonmaak.
 • We maken minstens 1,5 meter afstand mogelijk op de werkplek, tussen medewerkers.
 • Ook met de lunch zorgen we voor afstand. Door de ruimte groter te maken en door in kleinere groepen om beurten te gaan lunchen.
 • Je werkt met de vertrouwde groep collega’s, ook als je tijdelijk ergens anders gaat werken.

 

Wat kun jij doen?

Zo kun jij je steentje bijdragen:

 • Hou minimaal 1,5 meter afstand van je collega’s. Ook in de pauze en tijdens de lunch.
 • Volg de hygiënerichtlijnen: was je handen grondig en vaak, nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen in de prullenbak.
 • Werk je gedetacheerd? Volg dan de richtlijnen van het bedrijf waar je werkt.
 • Volg deze adviezen ook in je thuisomgeving.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 

Is er genoeg werk?

Senzer doet er alles aan om werk te blijven bieden. Samen zorgen we dat de economie in Nederland in beweging blijft en dat we regelmaat en structuur in onze dag houden. Op sommige afdelingen houdt het werk helaas even op. Dat is dan op verzoek van het bedrijf waarvoor die afdeling werkt. Dat kan zijn omdat het bedrijf de eigen producten nu niet meer kan verkopen (denk aan bedrijven in de horeca) of die geen grondstoffen meer ontvangen om producten te maken. Voor die mensen wordt dan zolang ander werk gezocht, als dat mogelijk is. Op andere plekken is het juist extra belangrijk dat er doorgewerkt wordt. Denk aan het wasgoed voor verzorgingshuizen. Het kan dus gebeuren dat je verschillende verhalen hoort van collega’s. Sowieso wordt voortdurend in de gaten gehouden door leidinggevenden en overlegd met de arbo-coördinator en het Corona Management Team (CMT) of de richtlijnen overal gevolgd worden. Alle afdelingen zijn besproken door het CMT en het blijkt dat we op alle werkplekken de gewenste afstand mogelijk maken en dat we de andere maatregelen volgen.

 

Vragen of zorgen?

Heb je vragen of zorgen? Wil je ergens over praten? Dan kun je altijd contact opnemen met je (bege)leidinggevende. Bij Senzer kun je ook terecht bij P&O, de OR of de vertrouwenspersonen. Ook buiten Senzer zijn er allerlei hulplijnen. We hebben ze in dit document op een rijtje gezet. Aarzel niet om te bellen als dat nodig is! 

Van de GGD hebben we tips gekregen hebben voor mensen die zich druk maken, zorgen hebben of bang zijn. We willen deze graag met jullie delen, hopelijk heb je er iets aan:

 • Probeer om een normaal dagelijks slaaproutine te volgen.
 • Eet voldoende en beweeg zo veel als mogelijk is.
 • Geef aan hoe het met je gaat: praat erover met mensen die je vertrouwt.
 • Blijf niet te veel bezig met het bijhouden van het nieuws over coronavirus, bijvoorbeeld via sociale media. Het ontvangen en verwerken van te veel informatie hierover brengt mogelijk meer zorgen.
 • Probeer leuke activiteiten te doen en in beweging te blijven met de middelen en ruimte die je hebt. Zoals muziek maken of luisteren, het lezen van boeken of het doen van stretch- en/of ontspanningsoefeningen.
 • Hou contact met je eigen sociale netwerk. Communiceer bijvoorbeeld met vrienden en familie via (video) bellen of WhatsApp. 
 • Probeer de humor en het positieve van de situatie in te zien. Dat helpt tegen een gevoel van hopeloosheid.

Verder kun je jouw zorgen of vragen altijd met je leidinggevende bespreken. Veel antwoorden op je vragen vind je op www.rivm.nl/coronavirus. Klik hier om de hele GGD-folder te lezen.

Hygiene_posts_v3.jpg

Hygiene_posts_v2.jpg

Hygiene_posts_v22.jpg

Hygiene_posts_v23.jpg

Hygiene_posts_v24.jpg

Hygiene_posts_v26.jpg

Communicatie en informatie

De ontwikkelingen rondom gaan snel. Via jouw (bege)leidinggevende krijg je steeds de laatste updates. Ook houden we je via e-mailnieuwsbrief 'Nieuwsflits' en de bijlage bij de salarisstroken op de hoogte. Volg ook de socials van Senzer voor updates en tips.

 

Leuke en handige links:

 

Razende reporter van Senzer

Via Senzer zijn meer dan tweeduizend mensen aan de slag voor bedrijven in de regio. Hoe beleven zij het werken in coronatijd? Onze razende reporter ging op pad om dat te onderzoeken. Zo is het bij o.a. de afdeling Food van Senzer net even anders dan anders en ervaarden de medewerkers van LIPS+ hoe het is om in een vitale sector te werken in deze rare tijd. Wij namen een kijkje bij verschillende bedrijven waar onze medewerkers aan de slag zijn en vroegen naar hun ervaringen. 

Bekijk hier alle video's
 

Bedankt voor jouw medewerking!

Complimenten aan iedereen die de verantwoordelijkheid neemt door bij verkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven volgens het advies van de overheid, en die pas weer aan de slag gaat als de klachten 24 uur verdwenen zijn. En natuurlijk complimenten aan iedereen die op de werkplek de adviezen volgt. Samen beschermen we de mensen om ons heen.

 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste Senzer-nieuws?

Wil je snel op de hoogte zijn van berichten en nieuws van Senzer? Meld je dan aan voor ‘Mijn Senzer’. Dan kunnen we je via e-mail snel bereiken. Bovendien kun je dan altijd online je verlofkaart en je persoonlijke gegevens inzien. Check https://www.senzer.nl/mijnsenzer voor meer informatie.