Ondernemers in zwaar weer

Corona: tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ers. U kunt hier Tozo 5 aanvragen.

Het Rijk ondersteunt zelfstandige ondernemers in deze lastige coronatijd via onder meer de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers. Oftewel: Tozo. De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen vanwege de coronacrisis op te vangen. Senzer voert deze regeling uit voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel: Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. 

Tozo5_schema.jpg

SZ-G257-Infographic-Tozo-5-regeling-01.png
SZ-G257-Infographic-Tozo-5-regeling-02.png SZ-G257-Infographic-Tozo-5-regeling-03.png

Of vraag Tozo 5 aan via één van de onderstaande links (veilig via DigiD)

Ik heb levensonderhoud Tozo 4 aangevraagd en wil verlengen

Ik heb eerder bedrijfskapitaal Tozo aangevraagd en wil (aanvullend) bedrijfskapitaal aanvragen

Ik wil voor het eerst Tozo levensonderhoud aanvragen via Tozo 5 

Ik wil voor het eerst Tozo bedrijfskapitaal aanvragen via Tozo 5

 

Vragen over uw bedrijfssituatie en -toekomst

Naar verwachting stopt op 1 oktober de Tozo-ondersteuning. Belangrijk dus om u te beraden over uw werkzame en bedrijfsmatige toekomst zonder Tozo. Bij de aanvraag van Tozo 5 stellen wij een aantal vragen over uw financiële situatie en aan welke hulp u behoefte hebt. Zodat we u op maat kunnen ondersteunen als u daar behoefte aan hebt.

N.b.: het correct en volledig aanleveren van gegevens bij de aanvraag is essentieel voor een tijdige verwerking.

Tozo

De Tozo-uitkering voor levensonderhoud vult het inkomen aan tot het sociaal minimum. Deze uitkering kan aangevraagd worden als de ondernemer verwacht de komende maanden onder het sociaal minimum te komen. Bij rechtmatige verstrekking is de uitkering een gift. Het streven is dat de aanvullende bijstand voor levensonderhoud voor zelfstandigen die recht hebben op Tozo 4 ononderbroken doorloopt. Op een Tozo-lening voor bedrijfskapitaal  (tot maximaal 10.157 euro) kan een beroep worden gedaan om liquiditeitsproblemen - als gevolg van de coronacrisis - op te lossen. Het is niet meer mogelijk om Tozo 1, Tozo 2, Tozo 3 of Tozo 4 aan te vragen. Kijk voor de actuele informatie en voorwaarden voor Tozo op de site van de Rijksoverheid

 

Tozo 5-uitkering:

  • Van 1 juli tot en met 30 september
  • Inkomensaanvulling tot aan sociaal minimum
  • Partnerinkomenstoets blijft van kracht
  • Geen vermogenstoets 

  • Aanvragen in de maanden juli en augustus kunnen met terugwerkende kracht vanaf 1 juli gelden. Voor aanvragen in september geldt de terugwerkende kracht tot 1 augustus.

 

Tozo bedrijfskrediet:

  • Maximaal € 10.157 
  • Looptijd van 5 jaar
  • Rentepercentage van 2%

 

Wordt mijn TOZO 4-uitkering automatisch verlengd door Senzer?

De Tozo uitkering wordt niet automatisch verlengd. Als u een beroep wil doen op de Tozo 5-regeling dan kan dat via deze verkorte aanvraag (veilig met DigiD). 

 

Geen Tozo, maar misschien wel andere hulp en ondersteuning?

Behoort u niet tot de doelgroep van de Tozo regeling maar verkeert u wel in zwaar weer en beschikt u over een levensvatbaar bedrijf, dan kunt u misschien een beroep doen op de Bbz-regeling of ondersteuning bij schulden en/of de doorstart of afbouwen van de onderneming.

 

Geef wijzigingen in uw situatie svp door

Heeft u al een Tozo-uitkering aangevraagd, dan kunt u hieronder een wijziging doorgeven. Als uw situatie wijzigt kan dit namelijk invloed hebben op de hoogte van uw uitkering. Denk bijvoorbeeld aan een verandering van de hoogte van uw inkomen of een verandering in uw woonsituatie. Stel: u vroeg een Tozo-uitkering aan toen en u nog alleen was en nu trekt uw partner bij u in. Dit is een wijziging die voor ons belangrijk is om te weten en zorgt dat u krijgt waar u recht op hebt. En dat er geen administratieve narekeningen volgen. Dank alvast voor het doorgeven.
Geef uw wijziging hier door 

 

kuppens_fotografie_8388_2000.jpg

Veel gestelde vragen over Tozo: