29-06-2020 | 16:05 uur

Beschut werk bij Jumbo

“Ik wilde graag vakkenvuller worden”

Ken je de zeven zekerheden van Jumbo? Daar kun je nu een achtste aan toevoegen: Hein Pero! Met zijn inzet zijn klanten er zeker van dat al het bier, alle frisdranken en alle chips strak in het winkelschap staan of liggen. En als klanten vragen hebben, dan helpt Hein graag. “Service met een glimlach,” zegt hij.

kuppens_fotografie_7674_social.jpg

 

Beschut werken

Bij Jumbo in Deurne werkt Hein (18) in een beschutte omgeving. Verstandelijke handicap geen bezwaar. Hij is gek op laden en lossen. Het magazijn kent hij op zijn duimpje. De rolcontainer met kratten fris en bier stuurt hij behendig door de nauwe gangen naar de winkel. Waarna hij alles keurig netjes op zijn plek zet. Ook de diepvries vult hij bij. “Vakken vullen is een vak. Een leuk vak,” vertelt hij.

kuppens_fotografie_7506_social.jpg

 

Contract

“Ik heb mijn draai gevonden bij Jumbo,” vertelt Hein die VSO-PrO (Voortgezet Speciaal Onderwijs – Praktijk Onderwijs) gevolgd heeft. “Maar ik heb moeten zoeken. Eerst heb ik stagewerkplekken gehad bij Dorel (Maxi-Cosi), Fletcher Hotel en Albert Heijn. Of er waren te veel prikkels of het was net iets te hoog gegrepen. Bij Jumbo viel alles op zijn plaats. Hier is duidelijkheid, overzicht. Mijn collega’s vertellen wat ik moet doen. Zij begeleiden mij, evenals een jobcoach. Het gaat steeds beter. Ik ben netter gaan werken. En daardoor sneller. Ik heb een contract gekregen voor zes maanden.”

kuppens_fotografie_7895_social.jpg

 

Cadeautje

Hein heeft niet alleen plezier op zijn werk maar ook in zijn vrije tijd. Voetbal is zijn lust en zijn leven. Zelf trapt hij graag een balletje. En als hij niet in het veld staat, dan moedigt hij zijn neven aan, in Deurne. Ook vind je hem regelmatig voor de tv. “Ja, Engels voetbal vind ik prachtig. Van mijn ouders heb ik een abonnement gekregen op Fox Sports. Als cadeautje voor mijn contract bij Jumbo!”

kuppens_fotografie_7840_social.jpg

 


Vangnet

Hoe kom je vanuit school (VSO-PrO) aan werk? Senzer helpt, zoekt, begeleidt en onderhandelt, net als bij Hein. Beschut werk behoort tot de mogelijkheden. Het is er speciaal voor mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking. Je hebt een indicatie nodig. Bij beschut werken krijg je extra begeleiding. Ook zijn er extra aanpassingen op de werkvloer, helemaal afgestemd op jouw situatie. Je werkt in een veilige en vertrouwde omgeving waar je jezelf kunt ontwikkelen. Je kunt altijd terugvallen op Senzer, mocht je contract niet verlengd worden.


 

kuppens_fotografie_7756.jpg