10-06-2024 | 09:00
Body tekst

Ontspannen werken in een beschutte omgeving

Sommige ziekenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken boffen toch maar. Die komen allemaal in een gespreid bedje. Zij laten de was doen door CleanLease. En dan vind je kwaliteit tussen de plooien van de lakens. Bij Senzer in Gemert worden al die schone handdoeken, washandjes, lakens en dekbedden gesorteerd en gevouwen. In een beschutte omgeving steken zo’n tachtig mensen de handen uit de mouwen. “Het is hier relaxed werken!”

 

Containers

Hoeveel stuks textiel verwerkt worden, is niet precies bekend. Maar het gaat om grote hoeveelheden. Zo’n vijftig containers per dag. Dat wasgoed wordt uit de wagens gehaald, gesorteerd en daarna aan tafels gevouwen. Vervolgens gaat al die schone was weer in de containers terug naar CleanLease.

 

Ontspannen

In een beschutte omgeving is het goed werken. Mensen voelen zich veilig, op hun gemak, ondanks hun fysieke of mentale klachten. Iedereen werkt naar vermogen en in zijn eigen tempo. Het gaat er ontspannen en gemoedelijk aan toe. Vergeet de stress. Niemand die zich opgejaagd hoeft te voelen. Voor medewerkers die niet op eigen gelegenheid naar het werk kunnen komen, is er vervoer geregeld met de taxiservice. Zij worden gehaald en gebracht. Mensen zijn belangrijk en iedereen doet mee. Paul Swinkels, Stefan Vervoort, Esther Kuijpers, Yosef Areya en Juul Ellerman kunnen daarover meepraten.

 


 

Verhalen van de werkvloer

 

Paul Swinkels | Denkt mee

 

 

Paul Swinkels werkt sinds 2016 voor CleanLease, vouwt als de beste en zorgt af en toe voor de aan- en afvoer van de wagens. Bij zijn vorige werkgever Plato was hij tafelhoofd. Die ervaring zet hij nu graag in bij CleanLease. Hij denkt mee en heeft regelmatig tips om beter, slimmer of handiger te werken.

“Zoiets zit in je, hé? Ik zit hier met gezellige collega’s aan tafel en ik mag mensen inwerken die van school komen. Wat mijn werk zo fijn maakt? Hier is geen druk. Dat was in mijn vorige baan wel anders. In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk voor de kringloopwinkel en een jongerencentrum. In Gemert ben ik een soort bekende Nederlander. Ik ken hier iedereen en iedereen kent mij.”

 

Stefan Vervoort | Houdt van afwisseling

 

 

Stefan Vervoort werkte eerst bij een kwekerij, deed inpakwerk en werkt nu alweer achttien jaar voor CleanLease. “Ik doe de kapotte was in zakken, zet alle karren op hun plaats en verzorg de administratie. Ik ben een Pietje Precies. De afwisseling hier spreekt mij zo aan. Ik loop graag, breng karren weg en houd bij wat in- en uitgaat. Je moet overzicht hebben en weten waar je mee bezig bent. Mijn hobby’s? In mijn vrije tijd wandel ik graag en ook de basketbal laat ik regelmatig door het net vliegen. Andere hobby’s zijn fotografie en fitness. Ik hoef me geen moment te vervelen.”

 

Esther Kuijpers | Heeft oog voor mensen

 

 

Over Esther Kuijpers zou je een boek kunnen schrijven als het er geen twee zijn. Haar verhaal is er een van vallen, opstaan en weer doorgaan. Een onrustig leven, maar ondanks alle tegenslag is ze positief en opgewekt gebleven.

“In het verleden heb ik administratief werk gedaan en van jongs af aan ben ik bekend met het werk in de wasserij. Bij CleanLease doe ik meer dan alleen was vouwen. Door alles wat ik meegemaakt heb, begrijp ik mensen beter. Ik luister naar mijn collega’s, leef me in en ben een soort aanspreekpunt op de werkvloer. Ik ben leergierig en volg cursussen en opleidingen. Mijn maatschappelijke stage heb ik gedaan bij Diomage. Ik ben hier op mijn plek en iedere dag begroet ik met een lach.”

 

Yosef Areaya | Heeft plezier

 

 

Yosef Areaya werkte van 2017 tot 2022 bij Dorel waar hij bij Maxi Cosy kinderzitjes in elkaar zette en logistiek werk deed. Nu zit hij alweer bijna twee jaar bij CleanLease in Gemert. Eerst zat hij op de bus en was laden en lossen zijn werk. Door een medisch mankementje aan zijn voet werkt hij nu binnen en vouwt hij was.

“Ik werk vijf dagen per week, zesendertig uur. Ik kan het met iedereen goed vinden en ook de afwisseling maakt het werk leuk. Samenwerken is mij op het lijf geschreven.

In het weekend ben ik druk met de kinderen die voetballen. Veel halen en brengen. Af en toe zie ik mooie doelpunten!”

 

Juul Ellerman | Assistent-werkleider

Juul Ellerman werkt nu bijna drie jaar bij Senzer als assistent-werkleider. De samenwerking met CleanLease spreekt hem aan. “Bij dit bedrijf is iedereen welkom: inclusief en divers. Hier geloven ze in mensen, kansen en mogelijkheden. Net als Senzer. Aan ons de uitdaging om mensen een handje te helpen als ze hun dag niet hebben, met vragen zitten of gewoon hun verhaal kwijt willen. De een heeft wat meer begeleiding nodig dan de ander. We hebben een mooie groep en ik ben blij dat ik iets kan betekenen. Het is fijn om te zien dat mensen tevreden zijn.”

Afbeelding
V.l.n.r. Esther Kuijpers, Paul Swinkels, Stefan Vervoort, Juul Ellerman en Yosef Areaya