26-02-2021 | 12:32 uur

Eenmalige corona-vergoeding woonkosten (TONK)  
vanaf midden maart bij Senzer aan te vragen

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK. 

 

Wat is de TONK? 

TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een eenmalig bedrag voor mensen die door coronamaatregelen een stuk minder inkomen hebben dan vorig jaar. En hierdoor problemen hebben met het betalen van de woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek. TONK is een eenmalig bedrag tussen de 750 en 1250 euro, afhankelijk van de hoogte van de woonlasten. Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

 

Voor wie is de TONK? 

  • voor mensen die vanwege coronamaatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder inkomen had dan in januari 2020
  • met als gevolg problemen met het betalen van de woonkosten 

 

Hoe vraag ik de TONK aan? 

Inwoners van Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren kunnen bij Senzer terecht voor de TONK. Van midden maart tot uiterlijk 1 augustus 2021 kan via senzer.nl/TONK een TONK-uitkering aangevraagd worden. Op senzer.nl/TONK leest u ook meer over de voorwaarden en de gegevens die u nodig heeft om de aanvraag te kunnen doen. 

Virus.png