01-09-2017 | 09:09
Body tekst

Beschut werk

Meedoen is voor iedereen belangrijk; het hebben van een baan helpt daar enorm bij. Misschien ken je iemand in je omgeving die graag wil werken maar dit vanwege een beperking alleen in een beschutte werkomgeving kan. Dan kan beschut werken een oplossing zijn. Op www.beschutaandebak.nl vind je alle informatie over de mogelijkheden van beschut werken. 

 

Beoordeling door UWV noodzakelijk

Voor beschut werken is de regelgeving veranderd. Mogelijke kandidaten kunnen nu ook zelf - net als de gemeente- een advies beschut werk aanvragen bij UWV. UWV beoordeelt of een kandidaat in aanmerking komt voor beschut werk. Bij een positief advies moet de gemeente een plek voor beschut werk aanbieden. In onze regio verzorgt Senzer deze werkplekken namens de gemeenten. Komt iemand niet in aanmerking voor een beschut werkplek, dan bekijkt UWV en/of Senzer samen met de kandidaat welke andere mogelijkheden er zijn. 

 

Senzer regelt beschut werkplekken

Zodra een kandidaat een positief advies krijgt, gaat hij/zij met Senzer in gesprek over de mogelijke beschut werkplek. Per jaar zijn er een aantal beschut werkplekken beschikbaar. Soms is er even geen plaats. Senzer moet dan het volgende jaar een plek beschikbaar stellen. In de tussentijd wordt gekeken naar andere mogelijkheden, bijvoorbeeld om werkfit te blijven. 

 

Kortom

Ken je iemand die mogelijk op een beschut werkplek kan werken? Vraag samen met hem/haar een advies aan bij UWV. Je vindt UWV aan de Churchilllaan 109 in Helmond. Ook kun je zelf het formulier invullen en verzenden aan UWV. Meer informatie vind je op www.beschutaandebak.nl.

Afbeelding
Beschut werk