12-02-2020 | 10:27 uur

De flexgroep bij Bavaria

De commando’s van Paul en Jeroen

 

Ze houden van afwisseling, werken waar het druk is en kunnen pieken als de beste. Ze worden wel eens de commando’s van de groepsdetachering genoemd en zijn direct inzetbaar. Werkleider Paul Litjens en assistent Jeroen Roché zijn trots op hun troepen. “Bij Bavaria zijn we met open armen ontvangen.”

kuppens_fotografie_8885_klein.jpg

 

Bakken werk

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje, in Lieshout! Bavaria bestond vorig jaar driehonderd jaar. De bierbrouwer vierde dat met nieuwe flessen en nieuwe kratten. “Dat brengt bakken werk met zich mee. De flexgroep feest mee. Want al die flessen moet je sorteren en in kratten stoppen, oud en nieuw. Vanuit de flexgroep zijn er dertig medewerkers van Senzer in Lieshout gedetacheerd,” vertellen Paul Litjens en Jeroen Roché.

kuppens_fotografie_8583_klein.jpg

 

Hier groeit een team

Paul: “De medewerkers van de flexgroep die bij Bavaria gedetacheerd staan zijn over het algemeen mensen die fysiek sterk zijn. Ze zijn net van start gegaan. Veel mensen werken hier voor het eerst samen. En hoe! Ze zijn flexibel en leergierig, houden van variatie, pikken dingen snel op en weten van aanpakken. Kortom: alles wat je nodig hebt om met plezier in de flex te werken. En van uitdagingen houden ze helemaal. Hier worden tienduizenden flessen per dag gesorteerd.”

 

Toppers on tour

Een gedeelte van de flexgroep werkt nu bij Bavaria. De flessen- en krattenklus duurt zo’n vijf maanden. Daarna gaat een gedeelte van de groep naar een volgende opdrachtgever. Een andere omgeving vraagt een andere manier van werken. Paul en Jeroen zorgen dat die overgang soepel verloopt. “En een succes wordt!”

kuppens_fotografie_8672_klein.jpg

 

Begeleiden en verblijden

Jeroen: “We praten veel met onze mensen. We brengen in kaart wie welk werk wil doen. Onze mensen weten op hun beurt weer wat ze van dat werk mogen verwachten. Daar wordt uitvoerig over gesproken. We zijn altijd in de buurt. We begeleiden medewerkers. Op de eerste dag bij een nieuwe opdrachtgever komen we altijd zelf op de werkvloer. Vragen of problemen? Bel! Het moet wel gek gaan als je je draai niet kunt vinden.”

 

Samen sterk

Paul: “Groepsdetachering heeft een groot voordeel. Je werkt in een hechte groep. Ook een vaste groep. Samen vorm je een team. Jij kent jouw collega’s en zij kennen jou. Dan kun je altijd bij elkaar aankloppen als je iets wilt weten. Samen sta je sterk. Angel Wegereef en Melissa van de Heuvel kunnen meepraten over de flexgroep bij Bavaria. Willem-Hein Verhoeven en Steph Jüngst vertellen meer over flexen in het algemeen.”

Angel Wegereef_kuppens_fotografie_klein.jpg

 

Angel Wegereef: graag gezien bij opdrachtgevers

Hoe kom je in de flexgroep? Angel Wegereef had het op zijn werk niet naar z’n zin en stapte naar zijn jobcoach. En die weer naar Paul Litjens. “Sindsdien schakel ik tussen groenprojecten en productie, en van vaatwasser naar kratten en flessen. Ik kan overal rondkijken, sfeer proeven en mezelf ontwikkelen. En mijn collega’s? Voor hen heb ik altijd een open oor.”

Melissa vd Heuvel _kuppens_fotografie_klein.jpg

 

Melissa van de Heuvel maakt meters met kratten

Melissa werkte eerst voor Dorel, liep daarna stage bij de flexgroep in Lieshout en kreeg vervolgens een contract. Haar participatiecoach zag het wel zitten. Melissa ligt goed in de groep en de groep ook bij haar. Ze weet van aanpoten en dat wordt gewaardeerd. “De afwisseling vind ik leuk, het team en mijn collega’s. De volgende klus graag weer met de zelfde werkleiders.”

 


De flexgroep: iets voor jou?

Bij Senzer kun je rekenen op werk. Dat kan bijvoorbeeld in de flexgroep. Met een vaste groep collega’s ga je van de ene opdracht naar de andere, meestal voor twee à drie maanden. Je werkt dan bij bedrijven als Imek Coating, Vescom, Bavaria, Mainetti, Dorel, Staatsbosbeheer, groenvoorziening van Senzer,  Van Kasteren Cultuurtechniek of cateringwerkzaamheden. Ideaal als je van afwisseling houdt. Flexen is ook interessant als je je wilt oriënteren op je mogelijkheden of uit wilt stromen naar een reguliere baan. Meer weten? Ineke Daniëls van de afdeling Werk & Participatie geeft je graag alle informatie. Via telefoonnummer 0492 58 24 44 en e-mail i.daniels@senzer.nl is zij bereikbaar.


 

Angel Wegereef_kuppens_fotografie_klein.jpg


  •