05-02-2024 | 14:50
Body tekst

Henkes ziet talent

“Henkes Hoveniers richt zich op de aanleg en het onderhoud van kleine en middelgrote tuinen bij particulieren en bedrijven. Zoals ik het liefst zelf wil werken, zo wens ik dat ook mijn medewerkers toe: prettig en aangenaam in de omgang. Ondanks dat Robin geen diploma’s had, heb ik hem toch aangenomen: op karakter.”

 

Duidelijkheid

“Ik ben bekend met autisme en met Robin kan ik lezen en schrijven. Ik geef hem precies aan wat hij moet doen en dat voert hij perfect uit. Eén aanspreekpunt helpt daarbij. Robin is een snelle leerling en zijn inzet laat niets te wensen over.”

 

Goede bekende

“Via Senzer heb ik eerder een hovenier aangenomen. Dat is me goed bevallen. We zijn nu met zijn drieën. Ik steek tijd en moeite in mijn mensen. Ze zijn het dubbel en dwars waard. Geef ze het vertrouwen en ze gaan als een speer.”

 

Henkes en Robin

 

 

 Robin grijpt kansen

“Ik werkte eerder in het groen maar was er allesbehalve gelukkig. Te groot. Te massaal. Te onpersoonlijk. Ik voelde me daar verloren en verdwaald tegelijk. Maurice van Hoof, werkleider Senzer, had dat haarfijn in de gaten. Ik was blij toen hij me op de vacature van Henkes Hoveniers in Helmond wees. Ik ben toen op gesprek gegaan bij Henkes Berkers, de eigenaar. We hadden een klik. De volgende dag kon ik beginnen.”

 

Vak

“Hovenier worden is mijn droom. Maar ik heb zonder diploma de praktijkschool verlaten. Bij Henkes Hoveniers krijg ik alle ruimte om het vak te leren. Schoffelen, snoeien, maaien, verticuteren, aanplanten, bladblazen… Vertel me hoe ik het moet doen en ik doe het goed. Iedere dag leer ik bij.”

 

Hond

“Ik heb onlangs een vast contract gekregen. Met Henkes en mijn collega Patrick kunnen we keihard werken en tegelijkertijd de grootste lol hebben. We hebben nog een vierde lid van het team, ook een bron van plezier en gezelligheid. Door Bolt, een Tibetaanse terriër, word ik iedere morgen enthousiast begroet. Ken je een mooiere manier om de dag te beginnen?”

 

 

 

Afbeelding