15-03-2023 | 14:50
Body tekst

“Ik voelde me snel veilig
op de werkvloer”

Halverwege september was het tijd voor taart, want Senzer en Schneider Electric vierden hun eenjarige samenwerkingsverband. De samenwerking valt gerust een succes te noemen, want per 1 november krijgen twee Senzer-medewerkers een contract bij het bedrijf: Kirsten de Ruijter en Marcel de Waaijer. Ze vertellen over hun werkervaringen bij het bedrijf.

 

Ongeveer een jaar geleden stapte Kirsten de Ruijter voor het eerst het reusachtige gebouw van Schneider Electric binnen in Helmond. De reden? Ze was toe aan meer uitdaging. En daarom wees Senzer haar op deze werkplek. Het bleek inderdaad het bedrijf waar ze verder kon groeien. “Ik begon met het bestickeren van productdoosjes, maar inmiddels heb ik nog veel meer gedaan. Na een maand ging ik al naar een andere afdeling, ik wilde graag doorgroeien.” De samenwerking bevalt niet alleen Kirsten, Schneider Electric is zo blij met haar dat ze nu een contract krijgt bij het bedrijf. “Heel leuk!”, zegt Kirsten. “Met inzet kun je dus echt wat bereiken.”

Kirsten de Ruijter


 


Hecht team

Ook Marcel treedt per 1 november in dienst bij Schneider Electric. Ongeveer een half jaar geleden begon hij bij het bedrijf. Het feit dat hij nog niet zo goed Nederlands spreekt – hij is nog maar anderhalf jaar geleden verhuisd vanuit Brazilië – belemmert hem niet in de omgang met zijn collega’s. “Al na twee weken was ik bij de vrijdagmiddagborrel en ik sport ook met mijn collega’s. Op deze afdeling hebben we een heel hecht team.”

Marcel de Waaijer

 

 

 

Veilige sfeer

Zowel Kirsten als Marcel zijn het erover eens dat ze snel op hun gemak waren bij Schneider Electric. Maar dat komt ook door de werkleiders van Senzer, geven ze aan.“Jolijn en Remko zijn er altijd en je kunt altijd even met ze praten. Ze organiseren het goed en ik voelde me snel op mijn gemak en veilig hier op de werkvloer”, zegt Marcel.

Schneider Electric

 

 

Toekomst

Wat de toekomst brengt voor Kirsten en Marcel? Dat weten ze nog niet, eerst maar eens meters maken met dat contract op zak. Kirsten: “Ik ga er open en ontspannen in. Maar ik heb genoeg ambitie en motivatie om door te groeien.” Ook Marcel wil zich graag verder ontwikkelen, maar heeft voor nu ook een ander duidelijk doel: “Ik wil eerst geld verdienen voor mijn rijbewijs. En dat moet lukken, want ik ben heel blij met mijn
werkplek hier!”

Kirsten de Ruijter

 

 

Afbeelding