03-01-2018 | 11:10 uur

Ik zet mijn kwaliteiten graag in!

Mahmoud is geboren en opgegroeid in het kleine stadje Idlib in Syrië. In 2014 is hij naar Nederland gekomen, zonder zijn vrouw en kinderen. Uiteindelijk kreeg hij van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) toestemming om zijn gezin naar Nederland te laten komen. “Gelukkig”, glimlacht Mahmoud, “nu woon ik samen met mijn gezin in een huis in Helmond en werk ik via Manpower bij EDCO."

Mahmoud vertelt:

“Na mijn jeugd ben ik naar de Syrische stad Aleppo verhuisd om te gaan studeren en te leven. In Aleppo heb je een grote universiteit en er is veel werk. Ik studeerde aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Tijdens mijn studie werkte ik bij de rechtbank van Aleppo en na mijn studie als advocaat.”

Nederlandse taal is moeilijk

Mahmoud vindt het belangrijk om actief deel te nemen aan de Nederlandse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal was dan ook zijn eerste prioriteit. “Ik ben Nederlands gaan leren bij het taleninstituut STE in Eindhoven. Nadat ik hier niveau B1 had bereikt, ben ik naar de Fontys in Eindhoven gegaan. Daar heb ik niveau B2 gehaald.” Inmiddels is Mahmoud geslaagd voor zijn inburgeringsexamen. “Maar,” vervolgt Mahmoud: “ik vind Nederlands nog steeds een moeilijke taal.”

Toekomst

Mahmoud geeft aan dat hij in de toekomst een nieuwe stap in zijn loopbaan wil maken. “ Mijn voorkeur gaat uit naar werkzaamheden binnen de juridische wereld. In Syrië werkte ik namelijk als advocaat. Maar ik begrijp dat ik mijn eigen werk in Nederland (nog) niet kan doen. Ik wil mijn kwaliteiten daarom graag inzetten in een andere werkomgeving.”

EDCO: geweldige werksfeer

Mahmoud werkt momenteel via Manpower bij EDCO. “Ik vind het werk bij EDCO goed. Het is een groot en betrouwbaar bedrijf en er is een geweldige werksfeer. Ik heb veel fijne collega’s. Mijn werkzaamheden bij EDCO zijn orderpicken. De bestellingen van de klanten worden dagelijks verzameld en op pallets klaargezet voor verzending. Ik ben verantwoordelijk voor het bij elkaar zoeken van de juiste producten zodat de bestelling op tijd en goed wordt afgerond.”

“In mijn vrije tijd kijk ik tv, lees ik veel of ga ik winkelen. Maar het liefst speel ik met mijn kinderen.” En wat vindt Mahmoud van Nederland? “De mensen in Nederland zijn aardig. Maar de Nederlandse cultuur is héél anders dan de cultuur in mijn land.”

Mahmoud was een van de kandidaten die op 21 september 2017 meedeed aan de 2e Meet & Greet bij EDCO. Na een proefplaatsing bij EDCO kregen Mahmoud Haj Ahmad en de broers Wisam Al-Kharouf en Husam Al-Kharouf op 8 december een dienstverband via Manpower aangeboden. Gefeliciteerd met jullie contract en succes!

 

Ik zoek informatie over