17-11-2017 | 17:23
Body tekst

Natuurpoort Vennenhorst en Van den Broek Logistics winnaars Senzer Award 2017

 

Op vrijdag 17 november hebben Natuurpoort Vennenhorst uit Someren en Van den Broek Logistics uit Helmond tijdens de Dag van de  Ondernemer de allereerste Senzer Award uitgereikt gekregen. Met het winnen van deze award bewijzen beide bedrijven dat zij op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt in de regio Helmond-De Peel.

 

Winnaar Senzer Award categorie Kleine ondernemingen

In de categorie ‘Kleine ondernemingen (tot 50 medewerkers)’ wist Natuurpoort Vennenhorst de Senzer Award in de wacht te slepen. Bij Natuurpoort Vennenhorst in Someren staat de mens centraal. Dat proef je als gast, maar zeker ook als medewerker zelf. Het sociaal zijn zit in de genen van het bedrijf. “Krapte op de arbeidsmarkt maakt dat wij verder kijken dan alleen het standaardaanbod aan personeel. Dat betekent dat we ook de meer kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt een kans bieden om hun talenten bij ons te ontplooien”, licht eigenaar Frank Smeijers toe. Het bedrijf kijkt dan ook naar de kwaliteiten en de persoonlijke omstandigheden van een persoon. Ze investeert tijd in het aanleren van specifieke vakvaardigheden en past het werkproces waar nodig aan. Door de nadruk te leggen op iemands mogelijkheden en hem de kans te bieden vrijblijvend te proeven aan het horecavak en de werkomgeving geeft Natuurpoort Vennenhorst iedereen de kans om zich te bewijzen en te ontwikkelen.

 

Winnaar Senzer Award categorie Middelgrote tot grote ondernemingen

Van den Broek Logistics ging er in de categorie ‘Middelgrote tot grote ondernemingen (vanaf 50 medewerkers)’ met de Senzer Award vandoor. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het dna van Van den Broek Logistics, een logistieke dienstverlener uit Helmond die transport en opslag verzorgt voor veel plaatselijke bedrijven. Personen een kans bieden binnen het bedrijf is een vanzelfsprekend iets. En daarbij staan haar deuren voor iedereen open. “Zo’n 95% van onze medewerkers komt uit de regio Helmond-De Peel. En hun achtergronden zijn heel divers: zo hebben we Wajongers in dienst, maar ook personen die in het verleden veel problemen hebben gehad en heel veel moeite hebben om weer terug in het arbeidsproces te komen. En mensen van alle leeftijden zijn bij ons welkom”, laat directeur Karel van Rooij weten. De kracht van het bedrijf zit voor een groot deel in de proactieve houding die ze aanneemt in het oppakken van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, al dan niet samen met andere lokale organisaties. Ze zet woorden om in daden en zet zich in om voor iedereen een passende werkomgeving te bieden.

 

Versterking regionale arbeidsmarkt

Initiatiefnemer Senzer zette tijdens de Dag van de Ondernemer innovatieve ondernemers in de schijnwerpers. Volgens Senzer hebben bedrijven door allerlei veranderingen meer behoefte aan verrassende oplossingen voor hun arbeidsvragen. ‘We zien steeds meer dat verschillende bedrijven anders nadenken over de werkgelegenheid die zij bieden. Ze geven bijvoorbeeld geen baan- maar werkgarantie, waardoor iemand binnen een bedrijf verschillende functies kan uitoefenen. Of ze selecteren niet op functieprofielen, maar kijken naar iemands mogelijkheden met een takenpakket in gedachten. Deze bedrijven zijn een inspiratiebron en versterken de regionale arbeidsmarkt. Dat moet beloond worden!’, aldus Senzer.

Afbeelding
Natuurpoort Vennenhorst en Van den Broek Logistics winnaars Senzer Award 2017