11-12-2017 | 14:54
Body tekst

Op zoek naar werk? Loop dan binnen bij Workdate Helmond-De Peel op 12 december

Economisch gaat het Nederland voor de wind. Toch lukt het werkgevers niet altijd om aan goed personeel te komen. Gemotiveerde werkzoekenden slagen er -op hun beurt- niet in om bij een bedrijf binnen te komen en een baan te bemachtigen. Om te zorgen dat vraag en aanbod toch bij elkaar komen, organiseren Senzer en UWV regelmatig Workdates. De opzet met informele speeddates leidt vaak tot een baan of werkstage. Op 12 december is er een gezamenlijke UWV-Senzer-Workdate voor de gehele regio Helmond-De Peel; om 14.00 uur in restaurant Inclusief in Helmond. Deelname is geheel gratis. Iedereen die op zoek is naar een baan, kan gewoon binnen lopen.

 

De Workdate wordt georganiseerd door Senzer, het werkbedrijf van Helmond- De Peel, en UWV. Het is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een leuke baan of stageplaats óf werknemers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. En natuurlijk voor werkgevers die hun organisatie, werkplekken en vacatures onder de aandacht willen brengen. Senzer en UWV willen zo de talenten van werkzoekenden verbinden aan de vraag en de kansen die werkgevers hebben.

 

Workdate leidt tot resultaat

‘Mooi. Dan kun je volgende week beginnen’, wordt vaak gehoord tijdens een Workdate. Zowel voor werkgevers als werkzoekenden biedt een Workdate meerwaarde boven het klassiek aanbieden van een vacature en het reageren met een sollicitatiebrief. Hier zien beide partijen meteen wat voor vlees ze in de kuip hebben en is er de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek te voeren. En dat zorgt voor resultaat. Met een gemiddeld ‘matchingspercentage’ van tussen de 10% en 20% blijken Workdates een goed en efficiënt middel voor werkgevers en werkzoekenden.

 

Programma Workdate 12-12

  • 13.45 uur: ontvangst
  • 14.00 uur: opening
  • 14.10 uur: presentaties van de aanwezige bedrijven met hun vacatures
  • 14.15 – 16.00 uur: speeddaten tussen werkzoekenden en werkgevers, workshops en mogelijkheid tot krijgen van adviezen

 

In het kort

  • Wat? Workdate voor de gehele regio Helmond-De Peel (Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren)
  • Wanneer en waar? Dinsdag 12 december in restaurant Inclusief (Montgomeryplein 6, Helmond).
    Graag parkeren op de parkeerplaats op het oude EHAD-terrein (ingang is via de Spoorstraat). Hier is altijd voldoende parkeerruimte. 
  • Hoe laat? 14.00 tot 16.00 uur (ontvangst vanaf 13.45 uur)
Afbeelding
Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar bij eerdere Workdate