08-03-2019 | 15:03 uur

Peer ziet talent

“Nuenen is een schitterende gemeente. Het is het dorp van Vincent van Gogh, een trekpleister voor toeristen. De belangstelling mag er zijn,” vertelt Peer van der Horst, coördinator buitendienst van de gemeente Nuenen. “De buitendienst speelt daarbij een rol van betekenis. Wij zorgen dat Nuenen er goed op staat: met het groen, de bestrating, het straatmeubilair en verkeer. En met sociaal werkgeverschap.”

 

Solliciteren

“Senzer begeleidt ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar van zo’n afstand hebben wij bij Jeroen Sleegers niet zo veel gemerkt, zegt Peer. “Toen hij solliciteerde zagen wij vooral een serieuze en gemotiveerde kandidaat. Jeroen heeft zich bewezen. Na een jaarcontract hebben wij hem een overeenkomst voor onbepaalde tijd gegeven: een reguliere baan dus, zonder Begeleid Werken en zonder WSW-regeling.”

 

Ingeburgerd

“Jeroen is helemaal bij ons ingeburgerd. Hij kan goed samenwerken met zijn collega’s en ligt goed in de groep. Een vaste waarde voor de buitendienst van Van Gogh Village!”

 

Jeroen grijpt kansen

 

Jeroen is het prototype van een buitenmens met twee rechterhanden. Daar weten ze bij de Gemeente Nuenen alles van. In de buitendienst verhelpt hij kleine storingen aan het riool, regelt hij verkeersborden, plaatst banken of zit op de vrachtwagen om groenbakken te legen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Jeroen regelt het wel.

 

Van praktijkschool naar ambtenaar

Na de praktijkschool ging hij via Begeleid Werken aan de slag. Vier muren bleken niets voor Jeroen. Zijn toekomst lag ‘buiten’. Na diverse banen ‘binnen’ trok hij daarom de stoute schoenen aan, deed vakopleidingen en haalde zijn vrachtwagenrijbewijs. Vervolgens ging hij bij een wegenbouwer aan de slag. Toen de vacature voor de buitendienst in Nuenen voorbijkwam, begon het helemaal te kriebelen. Hij solliciteerde, maakte zich waar en na een jaar kreeg hij een contract voor onbepaalde tijd. Van praktijkschool naar ambtenaar in vaste dienst, een prestatie!

 

Veiligheid

Wat moet je kunnen om dit werk te doen? Jeroen: “Je moet handig zijn, weten wat je doet en verkeersinzicht hebben. Je werkt vaak op drukke punten. En dan gaat veiligheid boven alles.” In zijn vrije tijd kijkt hij voetbal of wandelt hij met de hond in het bos. “En voor een feestje ben ik altijd te porren.”

Peer_Jeroen.jpg

Ik zoek informatie over