13-12-2019 | 09:25 uur

Senzer & Swinkels Family Brewers: structurele samenwerking groeit

 

Mooie door- en uitstroomresultaten na project bij Swinkels Family Brewers 

Het waren sprankelende tijden voor onze klant Swinkels Family Brewers – in de volksmond vooral bekend als Bavaria. Een 300-jarig bestaan, een nieuwe handelsnaam en bijbehorende nieuwe huisstijl. Dat bracht bakken extra werk met zich mee. Het betekende dat er een gigantische logistieke slag gemaakt moest worden: tienduizenden kratten en honderdduizenden flessen per dag moesten omgeruild of gesorteerd worden. Swinkels Family Brewers schakelde Senzer in voor deze uitdaging. De flexgroep werd ingevlogen. In totaal werden zo’n 45 mensen tijdelijk in Lieshout gestationeerd. Een megaklus: in de afgelopen maanden zijn 32.000 pallets, 2,2 miljoen kratten en bijna 54 miljoen flesjes door hun handen gegaan!

Bavaria_FP1Q9119.jpg

Tevreden

Deze week zit het project erop. Ter afsluiting kreeg de hele groep op woensdag 18 december een lunch aangeboden, een biertour door de brouwerij en een borrel in de ontmoetingsruimte van Swinkels Family Brewers om gezamenlijk het succes van het project te vieren. De klant is namelijk erg tevreden en zeer te spreken over de samenwerking en geeft zelfs aan dat ze dit niet hadden kunnen doen zonder Senzer!

In-, door- en uitstroom

Niet alleen de opdrachtgever is tevreden; ook Senzer kijkt positief terug: na dit project zijn 18 mensen door- of uitgestroomd naar een volgende stap. Ineke Daniëls vertelt: “Het primaire proces van in- door- en uitstroom hebben we hier heel goed kunnen vormgeven. Er zijn ook mensen ingestroomd, werkzoekenden die nog vaardigheden moesten leren. Daar is intensieve begeleiding op geweest vanuit Senzer. Al werkenderwijs groeide hun zelfvertrouwen en ontdekten ze ‘Als ik dít kan in deze omgeving, dan kan ik dat ook zonder hulp van Senzer bij een ander bedrijf.’ Daarnaast behalen we met dit project een goed operationeel resultaat. Topproject!”

“Dit is echt in samenwerking tot stand gekomen. Vanaf eerste moment zijn we betrokken en we hebben samen om de tekentafel gezeten om het proces in te richten. Dat is mooi, dat zijn fijne projecten. Vanaf dag 1 waren ze ook super tevreden. Ze zijn dan ook compleet ontzorgd -wij regelden alles rondom personeel- en de output is gewoon goed. Echt, wij doen in output niet onder voor andere partijen zoals uitzendcapaciteit. Wij hebben de groep er natuurlijk ook goed op afgestemd, net als het leidinggevend team, en we hebben flink ingezet op begeleiding. En we kregen de ruimte om het draaien op onze manier. Zolang onze kwaliteit maar goed was.”

Senzer & Swinkels Family Brewers: structurele samenwerking groeit

De inzet van deze groep was van tijdelijke aard. Structureel werkt er al een groep van 8 fte, gedetacheerd in de dagelijkse operatie. Met doorstromers vanuit het project wordt die groep vanaf januari aangevuld tot 18 fte. Ze verrichten ompakwerkzaamheden, sorteren en vernietigen vaten, sorteren flessen en kratten en bedienen de heftruck. 

De samenwerking past perfect binnen de doelstellingen van Swinkels Family Brewers, die van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties een aantal doelstellingen omarmd heeft die direct raakvlakken hebben met de kernactiviteiten van het bedrijf. De in totaal 17 SDGs moeten een eind maken aan onder andere armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Een daarvan is ‘Eerlijk werk en economische groei’, waarbinnen de organisatie wil bijdragen via ‘het bieden van welvaart en waardig werk voor mannen, vrouwen, jongeren, ouderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt genereren en het bedrijf nog mooier doorgeven aan volgende generaties’. Een nobel streven, waar we graag aan meewerken!

En de flexgroep? Daar wordt om gevochten! Werk genoeg, dus die zijn alweer elders aan de slag. 

Bavaria_FP1Q8857.jpg

 

Bavaria3_FP1Q8918.jpg

Senzer zorgt voor personeelsoplossingen bij Bavaria

Ik zoek informatie over