20-04-2022 | 14:50
Body tekst

Een stap vooruit 

We zijn altijd bezig met onszelf te ontwikkelen, met het zetten van stappen. Kleine stapjes of ineens een grote sprong... Soms heb je er heel goed over nagedacht en ooit gebeurt het zonder dat je er echt bij stil staat. Sommige mensen kunnen dit makkelijk, terwijl anderen meer moeite hebben met het nieuwe en onbekende. De één heeft weinig hulp nodig; de ander kan juist een extra zetje in de rug gebruiken. Ook volgt er na twee stappen vooruit soms een klein stapje terug. Dat gebeurt iedereen wel eens. Maar elke stap telt en helpt je bij het werken aan een mooiere en fijnere toekomst.   

 

Op deze pagina zie je de stappen en stapjes die anderen gezet hebben. Hopelijk brengt het jou op ideeën of helpt het jou om die stap te zetten die je eigenlijk al heel lang wilde zetten. Maar tot nu toe nog niet hebt gezet. Doe het maar gewoon, je kunt het.  
Hulp nodig? Stap dan naar je uitkeringsspecialist, participatiecoach of leidinggevende. 

 

Cody Verstappen

Cody is begonnen bij de groepsdetachering Dorel. Vanuit daar is hij doorgestroomd naar zijn huidige werkgever en heeft hij zijn praktijkverklaring gehaald. Nu is Cody bezig om een vmbo-diploma te gaan halen. Dat doet hij vak voor vak, stap voor stap. Hij heeft Maatschappijleer gehaald en is nu bezig met Nederlands. Het gaat misschien wat langer duren, maar Cody komt er wel.  

 

 

 


 

Arno Snijders

Na een bedrijfsongeluk als elektricien heeft Helmonder Arno stap voor stap zijn plek weten te vinden in het groen. Arno wil graag doorgroeien bij Du Pré groenprojecten waar hij nu werkt. Het fijnste vindt hij het vertrouwen dat hij krijgt en de vrijheid om zelfstandig te werken. Hij volgt nu een cursus ‘werken met de motorkettingzaag’, zodat hij ook zaagklussen zelfstandig kan doen. 

 

 

 


 

Deelnemer online Leer& werk-markt 

‘Ik heb de workshop 'sollicitatie' op de Leer&Werk-markt gevolgd en vond het erg leerzaam. Hopelijk helpt het me bij het solliciteren, want ik heb veel last van spanning tijdens sollicitatiegesprekken, tot black-outs aan toe. Dit geeft me weer wat houvast.’  
 


 

Hans Adriaans

Hans heeft, met ondersteuning van zijn participatiecoach, hard gewerkt aan zaken als het juiste cv schrijven en netwerkmogelijkheden benutten. Af-en-toe een stapje terug en daarna weer twee vooruit. Zo hield hij de moed erin en heeft het nodige geleerd. Door de contacten van Senzer met werkgevers kreeg Hans de kans bij de Kringloopwinkel, als administrateur. Hij is blij met de stap die hij heeft gezet en voelt zich als een vis in het water. 

 

 

 


 

René Bok 

Bij museum Klok & Peel heeft René zich kunnen ontwikkelen op veel verschillende gebieden. Door het volgen van enkele cursussen mag hij zich bezighouden met de brandmeldinstallatie en is hij Bedrijfshulpverlener (BHV’er) geworden. Ook haalde hij een officieel diploma tuinwerkzaamheden. Ook dit stapje voor stapje, maar het was zeker de moeite waard. René is zo tevreden met zijn werk dat hij niet meer weg zou willen.  

 

 

Afbeelding