11-08-2022 | 14:50
Body tekst

Een stap vooruit 

We zijn altijd bezig met onszelf te ontwikkelen, met het zetten van stappen. Kleine stapjes of ineens een grote sprong... Soms heb je er heel goed over nagedacht en ooit gebeurt het zonder dat je er echt bij stil staat. Sommige mensen kunnen dit makkelijk, terwijl anderen meer moeite hebben met het nieuwe en onbekende. De één heeft weinig hulp nodig; de ander kan juist een extra zetje in de rug gebruiken. Ook volgt er na twee stappen vooruit soms een klein stapje terug. Dat gebeurt iedereen wel eens. Maar elke stap telt en helpt je bij het werken aan een mooiere en fijnere toekomst.   

 

Op deze pagina zie je de stappen en stapjes die anderen gezet hebben. Hopelijk brengt het jou op ideeën of helpt het jou om die stap te zetten die je eigenlijk al heel lang wilde zetten. Maar tot nu toe nog niet hebt gezet. Doe het maar gewoon, je kunt het.  
Hulp nodig? Stap dan naar je uitkeringsspecialist, participatiecoach of leidinggevende. 

 

Chris van Heeswijk 

Chris werkt al 30 jaar via Senzer bij Museum Klok & Peel. Er waren jaren dat zijn werk niet veranderde, bijvoorbeeld de tijd dat hij rondleidingen deed voor bezoekers uit heel Europa. Met telkens als klinkend hoogtepunt het bespelen van het minicarillon met zijn 18 klokjes. Maar ook Chris zette stappen. Hij maakte een overstap en ging het onderhoud doen in de museumtuin. Daar geniet hij, drie jaar voor zijn pensioen, van het werken buiten tussen het groen en de vogels. Conclusie: je bent nooit te oud om stappen te maken!

 

 

 


 

Vrouw (25 jaar) 

Nadat ik mijn baan was kwijtgeraakt kwam ik bij Senzer Tempo Team terecht. Daar kreeg ik een groepstraining en ook hulp bij het zoeken van vacatures en het solliciteren. Ik ben niet zo’n type van groepen en nieuwe dingen. Dus toen ze voor mij een vacature hadden gevonden, vond ik dat retespannend. De nacht voor het sollicitatiegesprek deed ik geen oog dicht. Ik ben toch gegaan en heb me, zo goed en kwaad als het ging, gepresenteerd. Ik ben het niet geworden, maar kreeg van het bedrijf en mijn contactpersoon van Senzer toch complimenten hoe ik het gesprek had gevoerd. Het was een teleurstelling en ik baal er nog steeds van, maar ergens ben ik wel blij dat ik de stap gezet heb. Hopelijk ben ik volgende keer dan een beetje minder zenuwachtig. Uiteindelijk gaat het me lukken…

 

 

 


 

Rik Kuijpers

Als geboren Limburger heeft Rik lang gewerkt bij een grote interieurbouwer in Haarlem. Na een tijd begon de drukte en grootschaligheid hem tegen te staan. Hij besloot de stap te nemen om terug naar het zuiden te gaan. Hij vond werk bij de hout afdeling van een interieurbouwer in de buurt, totdat hij door chronische polsproblemen in de WW en vervolgens bij Senzer terecht kwam. Toen vielen enkele puzzelstukjes op zijn plaats. Het bleek dat Rik een vorm van autisme heeft. Samen met zijn begeleider van het Regionaal Autisme Centrum en Senzer werd besloten om te zoeken naar een kleinschalige werkplek in de houtbewerking. Zo kwam Rik bij stichting ’t Saam in Mierlo terecht. Daar werkt Rik nu als beheerder van het gebouw en ondersteunt hij bij de hout- en metaal bewerkingen die de hobbyisten uitvoeren. Een mooie stap naar een leuke overzichtelijke baan van 28 uur met voldoende afwisseling, die hij goed kan combineren met de mantelzorg voor zijn hulpbehoevende moeder.

 

 

 


 

Oba Hynes

Oba heeft een achtergrond in de zorg, maar dat was niet helemaal zijn ding. Na veel wikken en wegen besloot hij de overstap te maken naar de ICT-sector. Oba werkt nu ‘in de computers’ bij BEE-Ideas. Daarbij heeft hij tijdens zijn stage de training Scrum PSM1 gevolgd. Extra spannend, want de training ging niet alleen maar over ICT en computers, maar vooral over een manier van samenwerken. Zowel de overstap naar nieuw werk als het volgen van de training kostte de nodige energie, maar Oba is blij dat hij deze stappen heeft gezet. Hij heeft plezier in zijn werk en heeft extra zelfvertrouwen gekregen doordat hij geslaagd is voor de training.

 

 

 

 

Afbeelding