11-11-2022 | 14:50
Body tekst

Sterk aan het werk

Zes alleenstaande moeders vanuit de bijstand aan de slag bij Driessen Groep 

 

Belemmeringen oplossen en kansen bieden, zodat talent kan groeien en bloeien. Vanuit die gedachte hebben Driessen Groep, Senzer, SMO, LEV Groep, Humanitas Ruilwinkel en stichting Leergeld de handen ineengeslagen in het werk- en ontwikkelprogramma ‘Sterk aan het werk’.

 

Doel?

Ondersteunen en mogelijkheden bieden op privé- en werkgebied aan alleenstaande ouders met inkomen op bijstandsniveau. De dames, die via Senzer zijn aangemeld hier voor, zijn enkele maanden geleden gestart met een proef plaatsing. Sinds 1 juni zijn ze officieel in dienst als receptioniste, administratie medewerker of catering medewerker bij een van de onderdelen van de Driessen Groep of een van de opdrachtgevers van Driessen.


Springplank naar vaste baan

Bij 'Sterk aan het werk' gaat het om een traject van acht maanden. Twee maanden proef plaatsing, met daarna een contract van zes maanden bij of via de Driessen Groep. De deelnemers gaan aan de slag en doen zo werkervaring op. Tegelijkertijd volgen zij in een groep een ontwikkel programma, verzorgd door LEV Groep. Doel is om de deelnemers een springplank te bieden naar een vaste baan - binnen of buiten Driessen - die zoveel mogelijk werkgeluk brengt.

 

En met dat werkgeluk zit het wel goed.

Afbeelding