12-12-2017 | 11:00
Body tekst

Wajong scoorde!

Op donderdag 9 november organiseerde Senzer samen met het UWV ‘Wajong scoort!’, een speciale editie van de Workdate. Meerdere bedrijven waaronder Arte, Viggo, WSD en Senzer waren aanwezig in de Cacaofabriek in Helmond. Ruim 80 mensen met een Wajong- of WIA-uitkering konden werkgevers ontmoeten en zien wat er allemaal mogelijk is aan werk.

Persoonlijke begeleiding

Diane Kolkhuis Tanke, participatiecoach Werk: “We hebben ervoor gekozen om de werkzoekenden persoonlijk te begeleiden. Elk half uur kwam een groep van 20 kandidaten binnen die samen met hun werkcoach langs de bedrijven liepen. Zowel de werkzoekenden als de werkgevers vonden dit prettig. Enerzijds kon de werkcoach het ijs breken voor de werkzoekende, als dit nodig was. Anderzijds kregen de werkgevers meteen antwoord op hun vragen over bijvoorbeeld subsidie.”

Verschillende kandidaten

Senzer was vertegenwoordigd door Rob Rijnen, manager Groepsdetachering Dorel en Fuad Stroil, teamleider assemblage Dorel. Zij brachten de mogelijkheid om te werken via Senzer onder de aandacht. Bijvoorbeeld in de vakgebieden assemblage, groenprojecten en schoonmaak. Rob: ”15 werkzoekenden hebben interesse getoond voor werken via Senzer. Allemaal met een verschillende achtergrond, interesse en woonplaats.“

En hoe nu verder?

Rob: “De kandidaten heb ik onder de aandacht gebracht bij mijn collega’s. Een aantal van deze kandidaten komen zeer zeker in aanmerking voor een traject. Dit pakken we met z’n allen op en binnenkort starten we met het uitzoeken van concrete mogelijkheden.”

Voor wie?

Wajong scoort! is een Workdate voor mensen met een Wajong- of WIA-uitkering uit de regio Helmond-De Peel. Omdat het niet altijd makkelijk is om een passende baan te vinden, worden er door het jaar heen Workdates georganiseerd. Werkzoekenden kunnen dan zien wat er allemaal mogelijk is aan werk en makkelijk in gesprek gaan met de werkgevers. De eerstvolgende 'Wajong scoort!' in 2018 vindt hoogstwaarschijnlijk in oktober plaats.

 

Afbeelding
Wajong scoort workdate in Helmond voor wajong en wia