06-11-2018 | 11:00 uur

Weer stralen na een burn-out

Hij leek het goed voor elkaar te hebben. Stijn Meijer werkte fulltime als winkel-accountmanager en combineerde die job met een avondstudie hbo communicatie. Totdat zijn lichaam tegen begon te sputteren en Stijn met een burn-out thuis kwam te zitten. En hoe vreselijk die periode ook was, het heeft hem naar eigen zeggen ook veel gebracht. Met hulp van Senzer heeft hij een baan gevonden als chauffeur bij Medipoint in Helmond. “Dat bevalt uitstekend!” 

kuppens_fotografie_9672_social.jpg

 

Na diep dal weer opbouwen

Ineens kwam het drukke leven van Stijn stil te liggen. “Alles draaide, ik kon geen licht of geluid verdragen, zag kleurverschillen en had paniekaanvallen. Zelfstandig wonen ging niet meer. Ik trok weer in bij mijn ouders en lag dagen op bed. Ik moest kruipend naar het toilet.” 

Na een tijdje dokteren was de conclusie: een burn-out. Met behulp van zijn omgeving en een psycholoog krabbelde hij langzaam weer op. “Stapje voor stapje: van een keer de trap af lopen tot een blokje om.” Omdat hij ondertussen in de bijstand was beland, kreeg hij een brief voor een intakegesprek bij Senzer. “Om weer werkervaring en op te doen, ben ik begonnen met het opbouwtraject.” Langzaam kwam er meer ritme in zijn dagen en kreeg hij meer vertrouwen. Daarnaast ging Stijn aan de slag als vrijwilliger bij de Zorgboog en als bezoekersmaatje voor een dementerende man.

 

Dankbaar werk

In overleg met participatiecoach Suzan van Hout (Senzer) ontstond het idee om Medipoint te benaderen. En met succes. “Ik bezorg zorghulpmiddelen bij mensen thuis en verzorgingstehuizen. Elke dag is anders. Ik kom inspirerende mensen tegen, maar hoor ook verdrietige verhalen. Omdat ik zelf in zo’n situatie heb gezeten, kan ik me goed inleven. Soms kun je met een grapje heel veel voor iemand betekenen, wat lucht brengen. Maar ook het bieden van een luisterend oor maakt het werk dankbaar.”  

 

kuppens_fotografie_9640_social.jpg

 

 

Blij met Stijn

Vestigingsmanager Joris Swinkels is blij met Stijn, die inmiddels een jaar aan het werk is en een contract heeft. “De eerste drie maanden heeft Stijn hier met behoud van zijn uitkering mee kunnen draaien. Dat ging meteen goed. Ik was positief verrast. Stijn is open en heeft gevoel voor dit werk. Je merkt dat hij clever is. Hij denkt graag mee, pakt zelf dingen op.” 

Het is niet de eerste keer dat Medipoint via Senzer een medewerker vindt. Joris: “Er heerst krapte op de arbeidsmarkt. Dit speelt zeker ook bij het werven van chauffeurs. Maar dat is niet de enige reden. We vinden maatschappelijke betrokkenheid belangrijk. Dat past bij ons bedrijf. We hebben een platte organisatie. Mensen zijn belangrijk. Iedereen loopt hier gewoon bij elkaar binnen. Wel zo prettig.” 

 

 

Een nieuwe baan, een nieuw bestaan

“Senzer heeft me op weg geholpen. Niet alleen met een opbouwtraject maar ook met een verdiepend onderzoek. Waar ik het meeste aan heb gehad? Dat waren de betrokkenheid en de persoonlijke ondersteuning van de coaches en begeleiders. Zij zien wie je bent, wat je kunt en waar je graag naar toe wilt. Dit menselijke aspect heeft mij de meeste groei gebracht.”

 

Droom 

Stijn: “Ik geniet van dit werk, heb echt mijn draai gevonden. Leuk team van collega’s die voor elkaar klaar staan. Vier dagen per week kom ik bij verzorgingstehuizen en mensen thuis. Bedden en rollators bezorgen. De woensdag ben ik vrij. Bewust. Dan werk ik aan een droom: zelf houten producten ontwerpen en produceren. Zoals speelgoed. Lekker ambachtelijk met je handen werken en creativiteit laten stromen. Dat heeft geleid tot financiële onafhankelijkheid en werk waarin ik mij niet vergaloppeer.” 

 

“Ik heb veel geleerd van de afgelopen jaren. Ik maak nu een pas op de plaats als het moet en pak mijn rust. Dat is wat anders dan constant plankgas, zoals vroeger. Dat gevoel is helemaal weg. Ik haal nu ontzettend veel plezier en energie uit mijn werk!” 

Ik zoek informatie over