02-06-2017 | 14:22
Body tekst

Werkzoekenden en werkgevers Helmond-De Peel van harte welkom bij Workdates in juni   

 

De economie trekt weer behoorlijk aan. Toch lukt het werkgevers niet altijd om aan goed personeel te komen. Gemotiveerde werkzoekenden slagen er -op hun beurt- niet in om bij een bedrijf binnen te komen en een baan te bemachtigen. Om te zorgen dat vraag en aanbod toch bij elkaar komen, organiseert Senzer regelmatig Workdates in Helmond-De Peel. De opzet met informele speeddates blijkt vaak een opmaat voor een baan of werkstage.

 

Ditmaal zijn er in juni Workdates voor de gehele regio Helmond-De Peel. Op 12 juni voor Geldrop-Mierlo (Rabobank Geldrop), op 15 juni voor Deurne, Asten en Someren (Gemeenschapshuis De Klepel, Asten), op 23 juni voor Gemert-Bakel en Laarbeek (Cultuurhuis De Eendracht, Gemert) en op 29 juni voor Helmond (Restaurant Inclusief). Deelname is geheel gratis. Geïnteresseerden dienen zich aan te melden via workdate@senzer.nl.

 

Talent zien

De Workdates worden georganiseerd door Senzer, het werkbedrijf van Helmond- De Peel in samenwerking met het UWV. Het is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een leuke baan of stageplaats óf werknemers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. En natuurlijk voor werkgevers die hun organisatie, werkplekken en vacatures onder de aandacht willen brengen. Senzer wil zo het talent van werkzoekenden verbinden aan de vraag en de kansen die werkgevers hebben.

 

Workdate leidt tot resultaat

 ‘Mooi. Dan kun je volgende week beginnen.’ Dit wordt vaak gehoord tijdens een Workdate. Zowel voor werkgevers als werkzoekenden biedt een Workdate meerwaarde boven het klassiek aanbieden van een vacature en het reageren met een sollicitatiebrief. Hier zien beide partijen meteen wat voor vlees ze in de kuip hebben en is er de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek te voeren. En dat zorgt voor resultaat. Bij de vorige Workdate in april zijn uit de honderden speeddates al dertig dienstverbanden voortgekomen. Met een gemiddeld ‘matchingspercentage’ van tussen de 10% en 20% blijken Workdates een goed en efficiënt middel voor werkgevers en werkzoekenden.

 

Programma van alle Workdates

  • 13.00 uur: ontvangst
  • 13.30 uur: opening
  • 13.40 uur: presentaties van de aanwezige bedrijven met hun vacatures
  • 13.45 – 15.30 uur: speeddaten tussen werkzoekenden en werkgevers, workshops en mogelijkheid tot krijgen van adviezen.
     

Aanmelden

Geïnteresseerde werkgevers en werkzoekenden wordt gevraagd zich aan te melden via workdate@senzer.nl, onder vermelding van de locatie van de betreffende Workdate. Werkzoekenden dienen hun actuele cv bij te voegen; zij ontvangen dan uitgebreide informatie over het programma.

 

 

Afbeelding
Er zijn weer Workdates in juni in Helmond-De Peel