16-11-2018 | 18:16
Body tekst

HEMA Deurne & Mierlo en Albert Heijn uit Mierlo winnaars Senzer Award 2018

Op vrijdag 16 november hebben HEMA Deurne & Mierlo en Albert Heijn uit Mierlo tijdens de Dag van de Ondernemer de Senzer Award uitgereikt gekregen. Met het winnen van deze award bewijzen beide bedrijven dat zij op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt in de regio Helmond-De Peel.

 

20181116_Senzer_Daniëlle_001_0489.jpg

 

Winnaar Senzer Award categorie Kleine ondernemingen

In de categorie ‘Kleine ondernemingen (tot 50 medewerkers)’ wist HEMA Deurne & Mierlo de Senzer Award in de wacht te slepen. Het uitgangspunt van HEMA Deurne & Mierlo is dat er niet wordt gekeken naar wat iemand niet kan, maar naar wat iemand wél kan. Het bedrijf laat zijn medewerkers zelf ontdekken wat zij kunnen en helpt ze met het accepteren van eventuele beperkingen. De ondernemer heeft zelf ervaring in de gezondheids- en gehandicaptenzorg en dat zie je terug in de bedrijfsvoering en personeelsbeleid.

 

Door de werkzaamheden bij de HEMA zo voorspelbaar mogelijk te maken en uit te splitsen in simpele taken en processen, kunnen de medewerkers meer vrijheid krijgen om zelf dingen op te pakken en om zich te ontwikkelen. Binnen de organisatie krijgen ze de ruimte om zelf te beslissen; uiteraard binnen de grenzen van hun kunnen. Iedere leerwerkvraag wordt daarbij serieus opgepakt. Het woord ‘nee’ bestaat niet.

 

Op dit moment heeft HEMA Deurne & Mierlo drie mensen met een beperking in dienst. Daarnaast zijn er diverse stagiaires vanuit de praktijkschool aan het werk en leren statushouders de Nederlandse taal. Onlangs heeft de bedrijfsleider zich ontfermd over een op vele vlakken ‘beschadigde’ jongen van 14 jaar van de praktijkschool in Helmond. Ook deze jongen heeft nu zijn plek binnen de HEMA in Deurne gevonden.

 

 

Winnaar Senzer Award categorie Middelgrote tot grote ondernemingen

Albert Heijn Mierlo ging er in de categorie ‘Middelgrote tot grote ondernemingen (vanaf 50 medewerkers)’ met de Senzer Award vandoor.

 

Respect voor elkaar hebben staat zeer hoog in het vaandel bij Albert Heijn in Mierlo. Daarbij vindt deze organisatie plezier hebben in je werk ook zeer belangrijk en dat stralen de medewerkers ook uit naar de klanten. Iedereen mag meedenken en zo wordt ook ieders talent benut! De medewerkers voelen zich op deze manier erg gehoord én gewaardeerd.

 

Het streven van Albert Heijn Mierlo is om minimaal 3 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt per filiaal een werkplek aan te bieden. Dit bedrijf vindt namelijk dat iedereen gelijke kansen moet krijgen op de arbeidsmarkt. Als mensen zo aan de slag gaan, worden ze zeer goed begeleid bij alle filialen. Zij kunnen bij hun teamleider terecht, bij de interne jobcoach én bij hun buddy. Albert Heijn werkt namelijk met een ‘buddy systeem’ waarin een ervaren medewerker zorgt voor begeleiding. Dit geeft de nieuwe medewerker het gevoel dat er altijd een vertrouwenspersoon in de buurt is, en tegelijkertijd geeft het de ervaren medewerker het vertrouwen dat hij of zij een collega kan begeleiden.

 

Albert Heijn in Mierlo wil ook de meest maatschappelijk betrokken supermarkt van Mierlo zijn. Deze Albert Heijn is gevestigd in het hart van Mierlo en vervult bewust ook een ‘buurthuisfunctie’. Er zijn steeds minder plaatsen waar mensen samen kunnen komen en Albert Heijn stelt zijn filiaal open om een ontmoetingsplek te zijn voor veel mensen.

20181116_Senzer_Daniëlle_003_2089.jpg

 

 

 

Versterking regionale arbeidsmarkt

Initiatiefnemer Senzer zette tijdens de Dag van de Ondernemer innovatieve ondernemers in de schijnwerpers. Volgens Senzer hebben bedrijven door allerlei veranderingen meer behoefte aan verrassende oplossingen voor hun arbeidsvragen. ‘We zien steeds meer dat verschillende bedrijven anders nadenken over de werkgelegenheid die zij bieden. Ze geven bijvoorbeeld geen baan- maar werkgarantie, waardoor iemand binnen een bedrijf verschillende functies kan uitoefenen. Of ze selecteren niet op functieprofielen, maar kijken naar iemands mogelijkheden met een takenpakket in gedachten. Deze bedrijven zijn een inspiratiebron en versterken de regionale arbeidsmarkt. Dat moet beloond worden!’, aldus Senzer.

Afbeelding