22-11-2018 | 09:32 uur

Workdate on Tour

Donderdag 15 november jl. gingen we met 12 werkzoekenden op pad naar drie verschillende bedrijven in en rondom Gemert. 

 

Van Der Vleuten Kunststofindustrie B.V.

Als eerste brachten we een bezoek aan Van Der Vleuten Kunststofindustrie B.V. Hier kregen we een rondleiding die een goed beeld gaf van de werkzaamheden binnen het bedrijf, de mogelijkheden omtrent vacatures en de doorgroeimogelijkheden.

WOT_Topscore_3.jpg

 

 

Topscore

Daarna gingen we met de hele club richting Topscore. Dit is een zeefdrukbedrijf waar alle soorten kleding bedrukt kunnen worden. Tijdens de introductie werd er benoemd dat je bij drukwerk kan denken aan o.a schoenen en petten!

Hierop volgde ook een rondleiding binnen het bedrijf. We hebben onder andere het productieproces gezien, van het maken van een ontwerp tot aan het drukken van de kleding. Vervolgens hebben we een kijkje genomen in de borduurruimte. Hier worden -de naam zegt het al- de kledingstukken geborduurd, een heel mooi proces om te zien. De werkzoekenden waren erg onder de indruk van het gebeuren en waren allemaal heel enthousiast over het bedrijf. Aan het einde van de rondleiding zijn hier ook verschillende CV’s afgegeven bij de werkleiding. 

WOT_Topscore.jpg

WOT_Topscore_2.jpg

 

 

Brabant Match

Vervolgens gingen we terug naar het gemeentehuis van Gemert. Daar genoten van we een gezamenlijke lunch die keurig verzorgd was door ons eigen opleidingsrestaurant Inclusief. Tijdens de lunch gaf Brabant Match een uitgebreide en leerzame presentatie. Piet-Hein Michels van Brabant Match nam de tijd om één voor één de werkzoekende aan te spreken en ook de vragen te beantwoorden. Tijdens deze presentatie zijn er ook weer een aantal vooroordelen weggenomen die soms speelden bij de werkzoekenden.

 

Mainetti

Mainetti stond als laatste op de lijst om langs te gaan. Dit is een groepsdetachering van Senzer en de werkzoekenden hebben hier kennis gemaakt met de werkzaamheden. Ook hier waren veel enthousiaste reacties van de werkzoekenden en ze vonden het bijzonder dat er zo’n groot proces achter een kledinghanger zit. Aan het einde van de rondleiding zijn ook hier een aantal goede vragen gesteld, o.a. omtrent openstaande vacatures en komende vacatures.

 

Al met al een hele leerzame dag!

WOT_Mainetti.jpg

Ik zoek informatie over