28-12-2022 | 13:50
Body tekst

Yaron ziet talent

“Spronk Textielrecycling zamelt gebruikte kleding in voor stichtingen, scholen, verenigingen, bedrijven en gemeentes. Met vestigingen in Enschede, Maassluis en Helmond werken wij landelijk. Op deze manier geven wij gebruikte kleding een tweede leven. Toen wij de aanbesteding van de gemeente Het Land van Cuijk wonnen, kwam er opeens een bak werk op ons af. Extra werk. We hadden een vacature.”

 

Even puzzelen

“Kevin is in ons netwerk een goede bekende en van het een kwam het ander. Hij gaat als een speer, maar in het begin hebben we even moeten puzzelen. Een goed gesprek helpt. Dat schept duidelijkheid. Spreek je uit en je weet wat je van elkaar kunt verwachten. We kunnen het goed met elkaar vinden.”

 

Aanhanger

“Bij Spronk Textielrecycling investeren we in mensen. Zo heeft Kevin bij ons zijn aanhangwagenrijbewijs gehaald. Hij rijdt nu met een nieuwe bus met aanhanger. Het is mooi om te zien hoe trots hij is op zijn werk.”

 

Yaron ziet talent, Kevin grijpt kansen

 

 

 Kevin grijpt kansen

“Ik ben bij Blink begonnen op de wagen, containers legen en textiel inzamelen. Via mijn contacten met de kringloopwinkel en Senzer hoorde ik van een vacature. Enthousiaste en gemotiveerde medewerker gezocht. Nu ben ik aan de bak bij Spronk Textielrecycling in Helmond.”

 

Gesprek

“Bij Spronk Textielrecycling heb ik mijn draai gevonden. Als ik ergens mee zit, durf ik te zeggen wat mij dwars zit. Dat is wel eens anders geweest. Mijn baas? Die heeft een luisterend oor. Ik haal textiel op in een straal van 60 kilometer, met name in de gemeente Het Land van Cuijk. De vrijheid spreekt me aan. En de verantwoordelijkheid.”

 

Volgende stap

Ik rij nu met een nieuwe extra verlengde Renault Master met aanhangwagen. En dat maakt mijn werk helemaal mooi. Eerst zat ik in de groepsdetachering bij Blink, later was ik individueel gedetacheerd. Nu ben ik dienst bij Senzer. Straks bij Spronk? Wie weet…”

 

 

Afbeelding