31-05-2022 | 14:55
Body tekst

Zafer ziet talent

“Het was druk. Zeker zo net na de lockdown. Iedereen wilde naar de kapper en alle dagen van de week zaten we zo goed als vol. De ergste drukte is nu wel geluwd. Maar op donderdag, vrijdag en zaterdag hebben we nog steeds veel klanten over de vloer.”

 

Goed gevoel

“Ik had hulp nodig en Bahzat diende zich aan. Een aangename kennismaking volgde. Bahzat is handig, leergierig en wil vooruit. Laten we het gewoon proberen, was mijn gedachte. Hij doet het goed. Hij is geknipt voor het kappersvak en kan uitstekend met klanten overweg. Langzaam maar zeker bouwt hij een eigen klantenkring op. Hij werkt hier nu twee jaar.”

 

Improviseren

“Barbershop Grey is gegroeid. We werken hier inmiddels met vier kappers. Bahzat is een van hen. Hij heeft een gezin met kinderen. Af en toe moet hij wat improviseren. En wij dus ook. Meestal kunnen wij wel wat schuiven met het werk. Ja, als collega’s doen we dat.
Graag zelfs!”

 

 

 

 Bahzat grijpt kansen 

“In Nederland had ik allesbehalve een makkelijke start. En makkelijk is het nog steeds niet. Mijn vrouw is onlangs geopereerd en wij hebben vier opgroeiende kinderen. Ik heb toen veel aan mijn Syrische vrienden gehad. Via hen ben ik in contact gekomen met Zafer Ozturk van Barbershop Grey in Helmond.”

 

Talent

“Zafer en ik hoefden elkaar niet veel te vertellen. We hebben een klik. Alsof we elkaar al jaren kennen. Ik heb geen kappersdiploma maar wel gevoel voor het kappersvak. Ik kijk bij Zafer de kunst af. Hij kijkt of ik het goed doe, geeft tips en corrigeert. Ook op YouTube doe ik ideeën op.”

 

Gezin

Ik werk nu 24 uur per week en heb een aanvullende uitkering. Zafer kent mijn thuissituatie. Werk en gezin kan ik daardoor goed combineren. Zo is er altijd wel ruimte om de kinderen van de opvang te halen. Of ik het hier naar mijn zin heb? Nou en of!”

 

 

Afbeelding