Werken bij Senzer

 

Werken bij Senzer betekent werken bij een organisatie die een zintuig heeft voor het talent van werknemers en de behoeften van werkgevers. In een uitdagend sociaal-maatschappelijk werkveld maak je de verbinding tussen werkzoekenden en werkgevers in de regio Helmond-De Peel.

Beschik jij over de Senzer-zintuigen, wil jij kansen grijpen en durf jij lef te tonen? Bekijk dan hieronder de openstaande vacatures binnen onze organisatie en solliciteer! Of stuur een open sollicitatie naar vacature@senzer.nl

Je mag natuurlijk ook vrijblijvend een keer op gesprek komen bij Senzer. De koffie staat klaar! Ook is er een rondleiding mogelijk, voordat je de belangrijke stap maakt om te solliciteren. 

Solliciteren bij Senzer

Wil je solliciteren op een van de vacatures bij Senzer, maar weet je niet precies hoe dit in zijn werk gaat? Geen nood, wij hebben in 6 stappen het sollicitatieproces in kaart gebracht. Klik op onderstaande button, waar dit haarfijn wordt uitgelegd.

 

Solliciteren bij Senzer

Senzer, het werkbedrijf met een mooie 
balans tussen sociaal en zakelijk

Pas jij bij Senzer en passen wij bij jou?

Senzer vindt dat iedereen de kans moet krijgen om mee te doen op de arbeidsmarkt. Jong, oud, met of zonder werkervaring of arbeidsbeperking. We stimuleren mensen om te komen tot werk of - als dat nog niet kan - tot maatschappelijke deelname. Eenvoudig gezegd: we maken meedoen mogelijk.

Als werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel voeren we de Participatiewet uit voor zeven gemeenten (Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren). Via ons werken ruim 2.000 mensen bij honderden bedrijven. Ook verzorgen we inkomensondersteuning voor 4.500 bijstandscliënten en zorgen we voor honderden mensen voor zinvolle maatschappelijke participatie.

We zijn de verbinder tussen werkgever en werkzoekende. Grote en kleine ondernemingen zijn op zoek naar personeel of hebben arbeidsgerelateerde vragen. Aan de andere kant zijn er mensen die moeite hebben met het vinden van een geschikte baan. Senzer brengt deze partijen bij elkaar door in een uitgebreid netwerk van werkgevers, maatschappelijke organisaties en gemeenten intensief samen te werken. Zo wordt de vraag naar en het aanbod van arbeidskrachten beter op elkaar afgestemd.

Senzer is een belangrijke centrale speler en één van de grootste werkgevers in de regio Helmond-De Peel, die deel uitmaakt van Brainport: de economische motor van Nederland.

Senzer werkt aan een sterker Senzer, klaar voor de toekomst. Dit doen we samen. De manier waarop we het werk uitvoeren en met elkaar samenwerken is hierbij belangrijk. De identiteit van Senzer is gebaseerd op enkele gedragskenmerken, namelijk:

We zijn open
en duidelijk

We zijn
veerkrachtig

We werken
met plezier

We tonen
lef

Herken jij jezelf hierin? Dan heb je al een 50% match! We maken graag kennis met je. Bekijk hieronder onze corporate video om een goed beeld te krijgen van wie Senzer is en doet!

Video
corporate beeld

Wat zijn de voordelen van werken bij Senzer?

Senzer is maatschappelijk betrokken bedrijf in Helmond met een sociale en marktgerichte inslag en impact. Ook is er ruimte om je verder te ontwikkelen. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van de medewerkers staan bij Senzer hoog in het vaandel.

  • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
  • Maandelijkse opbouw van 17,08% IKB vrij in te zetten voor uitbetaling of verlof
  • Maandelijkse opbouw van 1,5% loopbaanbudget voor opleiding, coaching en loopbaanontwikkeling.
  • Mogelijkheden voor een sportabonnement, fiets, PC/laptop, smartphone.
  • Er wordt een degelijk pensioen opgebouwd!
  • Doorgroeien bij Senzer? Jazeker! Om je verder te ontwikkelen hebben we een eigen Senzer Leerportaal met ontzettend veel opleidingsmogelijkheden.

Kijk dus snel bij de openstaande vacatures of er een leuke functie tussen zit voor jou.

Collega Judith
Teamleider bij Senzer

“Onze core business bij Senzer is mensen. Dat snappen we binnen Senzer maar al te goed. Net als voor onze medewerkers vind ik ook voor mezelf een goede werk-privébalans en de mogelijkheid tot hybride werken belangrijk. Zo vind ik het fijn om na werktijd uitgebreid te koken. De werkdruk moet bovendien behapbaar zijn. Daar zorgen we samen voor.”

Collega Hans
werkleider bij Senzer

“Als je bij Senzer werkt, beteken je iets voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Net als veel collega’s haal ik daar plezier uit. Soms heb je direct en soms indirect met de doelgroep te maken. Je hebt contact met alle lagen binnen de organisatie. Het is daarbij belangrijk dat je initiatief durft te nemen en het overzicht goed weet te krijgen en behouden.”

Gesprek

Collega Mani 
participatiecoach bij Senzer

“Het leuke aan mijn werk is dat het erg divers is en dat ik nauw samenwerk met collega’s. Even sparren of samen overleggen voor het juiste resultaat, heel fijn vind ik dat. Daarnaast is Senzer een prettige en flexibele werkgever. Wil je langer doorwerken of eerder beginnen? Dan kan dat. Ook is er een goede sfeer en een gezonde balans werk-privé."