Corina toont lef

Een buitenkans om in de volle breedte met het horecavak bezig te zijn.

Een natuurtalent komt altijd op haar pootjes terecht. Neem Corina Breider, medewerkster catering van Restaurant Inclusief. In oktober werd zij gevraagd voor Natuurpoort Vennenhorst in Someren. “Een buitenkans om in de volle breedte met het horecavak bezig te zijn. En een schitterende locatie. Aan de rand van het bos zien we regelmatig reeën. Waar kun je beter gasten ontvangen?”

Corina is trots dat Vennenhorst een Senzer Award heeft gewonnen. “Mijn baas, Frank Smeijers heeft het verdiend. Hij durft ongebaande paden in te slaan.”

Corina zelf slaat regelmatig het ruiterpad in, buiten, in de vrije natuur. Met haar eigen paard doet ze mee aan de vossenjacht waarbij honden een uitgezet spoor volgen. “Je moet er een neus voor hebben. Honden die het eindpunt halen, krijgen een beloning: pens.”

Corina Breider is allround medewerkster horeca bij Natuurpoort Vennenhorst

 

Frank ziet talent

“Bij Natuurpoort Vennenhorst staat de mens centraal. Niet alleen de gast maar ook de medewerker. Krapte op de arbeidsmarkt maakt dat wij verder kijken dan alleen het standaardaanbod van personeel. Dat betekent dat wij ook de meer kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt een kans bieden om hun talenten te ontplooien.

Wij kijken naar de kwaliteiten en de persoonlijke omstandigheden van een persoon. Dat wil zeggen dat we tijd steken in het aanleren van specifieke vakvaardigheden. Ook passen we het werkproces waar nodig aan. Zo bieden wij iedereen de kans om zich te bewijzen en te ontwikkelen in het horecavak.”

Frank Smeijers is directeur/horecaondernemer bij Natuurpoort Vennenhorst