Psychisch kwetsbare mensen & werk
Heel normaal

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is het vinden en het houden van werk vaak lastig. Uit onderzoek blijkt dat zij drie tot vier keer vaker werkloos zijn dan mensen zonder een psychische kwetsbaarheid. Mensen met een psychische kwetsbaarheid willen door te werken graag meedoen. Maar het is helaas niet vanzelfsprekend dat je met een psychische kwetsbaarheid je baan houdt, of gemakkelijk weer een baan vindt. Er is lang gedacht dat werk helemaal niet goed zou zijn als je psychische problemen hebt. Inmiddels is duidelijk dat passend werk ook een medicijn kan zijn.

 

 

"Bij Senzer geloven wij in de mogelijkheden van mensen met een psychische kwetsbaarheid. We helpen hen passend werk te vinden!"  

 

 

Dit doen we door samen te werken met partners in onze regio. Ook hebben al onze professionals kennis van psychische klachten. Zij hebben een speciale training gevolgd zodat zij jouw klachten beter begrijpen en beter weten wat ze voor en met jou kunnen doen. Kortom: hoe ze jou beter kunnen helpen. Daarnaast hebben zij een breed netwerk waarin zij kunnen overleggen met mensen die er nog meer van weten. 

 

 

Individuele Plaatsing en Steun-trajecten

Samen met GGZ Oost Brabant voeren wij bijvoorbeeld zogeheten Individuele Plaatsing en Steun-trajecten uit. Je kunt deelnemen aan zo’n traject als je in behandeling bent en graag stappen richting werk wilt zetten. Je gaat aan de slag en wordt daarbij goed begeleid door specialisten van Senzer en GGZ. Je kunt altijd op hen terugvallen.

 

Koplopers

Ook zetten wij de koploper-trajecten in. Deze trajecten hebben wij bij Senzer zelf ontwikkeld en zijn voor alle mensen met een psychische klachten. Jouw participatiecoach heeft dan extra tijd om jou te leren kennen, af te stemmen met jouw behandelaar en werk te vinden dat bij jou past.  

Lees meer in de koploper-folder

 

Psychisch kwetsbare mensen & werk: Heel normaal

Wij doen ons best om psychische klachten normaal te maken. We praten open met jou over jouw kwetsbaarheid. Psychische klachten vinden wij niet gekker dan lichamelijke klachten. Het draait om jou en jouw talenten. 

 

Wil je meer weten over wat Senzer doet of in gesprek over jouw psychische kwetsbaarheid? Neem dan contact op jouw participatiecoach.

 


 

Lees hier twee verhalen van deelnemers aan het Koploperstraject, die successen hebben gehaald op de werkvloer: