Uitbetaling uitkering

Betaaldatum voor de volgende situaties Vaste uitbetalingsdatum
Bijstandsgerechtigden mét parttime werk Voor de 10e van de maand erop. Klik hier voor betaalschema 2017
Bijstandsgerechtigden zonder parttime werk die al voor 1 maart 2017 uitkering hadden  Eind van dezelfde maand. Klik hier voor betaalschema 2017.  
Bijstandsgerechtigden -zowel met als zonder werk- die vanaf 1 maart 2017 uitkering hebben Voor de 10e van de maand erop. Klik hier voor betaalschema 2017

 

Aanpassing betaaldatum algemene bijstandsuitkering in 2017

Het Dagelijks Bestuur van Senzer (DB) heeft het volgende besloten voor de gehele arbeidsmarktregio Helmond-De Peel (gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren):

  • Huidige werkzoekenden/uitkeringsgerechtigden mét parttime werk krijgen vanaf 10 juli 2017 hun bijstandsuitkering standaard voor de 10e van de volgende maand. 
  • Ook werkzoekenden/uitkeringsgerechtigden -zowel mét als zónder parttime werk- die na 1 maart 2017 een bijstandsuitkering aanvragen bij Senzer krijgen standaard voor de 10e in de maand erop betaald.
  • Voor werkzoekenden/uitkeringsgerechtigden die al voor 1 maart 2017 een uitkering hadden en -nog- geen werk hebben, verandert er niks; zij blijven rond de 27e van dezelfde maand hun uitkering ontvangen. Als zij later wel werk vinden, krijgen ze op dat moment persoonlijke begeleiding (maatwerk) om de overgang naar de 10e als betaaldatum goed te laten verlopen.

Als de uitbetalingsdatum voor een persoon eenmaal op de 10e achteraf is, dan blijft deze daarna altijd op deze datum staan. Noot: driekwart van de Nederlandse gemeentes en ook het UWV betalen rond de 10e van de maand erop. Werkzoekenden/uitkeringsgerechtigden met vragen over de betaling kunnen bellen met hun eigen specialist Uitkeringen.

 

 

Ik zoek informatie over