Veranderingen: geef ze door

Verandering in je persoonlijke of financiële situatie kan leiden tot een wijziging van jouw uitkering. Graag horen we dit zo snel mogelijk zodat we dit op tijd kunnen aanpassen en er niet achteraf verrekend moet worden. Wat zowel voor jou als voor ons een hoop administratief gedoe oplevert. Dit kan door contact op te nemen met je specialist Uitkeringen of door onderstaande wijzigingsformulier in te vullen en te mailen naar info@senzer.nl of door te geven aan je specialist Uitkeringen. Bedankt alvast. Ook als je naar het buitenland gaat of langer dan zeven dagen buiten je woonplaats verblijft, horen wij dat graag vooraf. Het formulier om dat door te geven vind je ook hieronder.

 

Hieronder enkele voorbeelden van wijzigingen die we graag van je te horen krijgen:

  • Verandering inkomsten, bijv. uit werk, een andere uitkering, pensioen, voorlopige teruggave inkomstenbelasting van de Belastingdienst enz.
  • Eindejaarsuitkering/13e maand
  • Verblijf in buitenland of buiten je woongemeente
  • Verhuizing of verandering in je thuissituatie bijv. samenwonen of kind dat uit huis gaat

 

Het wijzigingsformulier

Zijn er veranderingen in jouw persoonlijke of financiële situatie? Deze kunnen leiden tot een wijziging van jouw uitkering. Graag horen we dit -uiterlijk de 6e van de maand erop- zodat we dit op tijd kunnen aanpassen, en er niet achteraf verrekend moet worden. Eerder mag natuurlijk ook. Op het formulier zelf kun je zien welke veranderingen je door moet geven aan ons.

  1. Vul dit formulier in,

  2. onderteken het, en

  3. stuur het naar je specialist Uitkeringen.  

Wijzigingsformulier

 

Tijdig doorgeven

Als je een wijziging niet op tijd doorgeeft (uiterlijk de 6e van de maand erop), kan dat vervelende gevolgen voor je hebben. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Je loopt namelijk het risico dat het bedrag van jouw uitkering omlaag gaat of dat we je uitkering moeten beëindigen. Heb je vragen over wat je moet doorgeven, stel ze dan aan je uitkeringsspecialist.

Melding verblijf buitenland/buiten gemeente

Ga je (binnenkort) naar het buitenland of verblijf je langer dan zeven dagen buiten je woonplaats in Nederland? Zorg ervoor dat je dit uiterlijk vijf werkdagen voor je vertrekt aan ons doorgeeft. Dat kan op twee manieren:  

Digitaal formulier

Dit is de snelste manier. Deze melding komt terecht bij je vaste Specialist uitkeringen. 

Schriftelijk formulier

Print deze uit, vul het in, onderteken het en lever het in aan de balie van Senzer (Churchilllaan 109 in Helmond). Je kunt hier ook een formulier ophalen. Of stuur het per post naar Senzer, Antwoordnummer 104, 5700 VB Helmond (postzegel niet nodig).  

Toegestane aantal dagen in het buitenland 

Je mag per jaar 28 dagen naar het buitenland met behoud van je uitkering. Weekenden en feestdagen tellen daarbij ook mee. We rekenen de dag van vertrek niet mee, de dag dat je terugkomt wel. Ga je langer dan 28 dagen naar het buitenland? Dan krijg je geen of minder uitkering.  

 

Verspreid opnemen 

Je hoeft deze dagen niet in één keer op te nemen. Maar je mag dagen niet meenemen naar een volgend jaar. En de dagen van twee opeenvolgende jaren achter elkaar opnemen mag alleen als het er samen minder dan 28 zijn. Dus: 10 dagen in december en aansluitend 7 dagen in januari mag wel; 21 dagen in december en aansluitend 10 dagen in januari mag niet. 

 

Reispapieren bewaren 

Bewaar je reispapieren altijd minimaal 12 maanden. Denk hierbij aan vliegtickets, treinkaartjes, stempels in je paspoort, enz. Wij kunnen je namelijk later nog vragen om de reispapieren in te leveren.  

 

Traject naar werk 

Volg je een traject naar werk? Overleg dan eerst met je werkgever en je Participatiecoach van Senzer voor je vertrekt.

 

Verblijf in Nederland, buiten eigen gemeente 

Als je zeven dagen of langer buiten je eigen gemeente in Nederland verblijft, dan geef je dat ook aan ons door. Verblijf in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden (Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Bonaire, Sint Eustatius, Saba) wordt gezien als verblijf in het buitenland.  

 

Samen met je partner 

Als je een gezinsuitkering hebt, dan geeft je partner zijn of haar verblijf in het buitenland ook door. Je hebt allebei recht op een aantal dagen. Je hoeft het aantal dagen dus niet met elkaar te delen. De reizen hoeven ook niet in dezelfde periode te vallen. 

 

Bevestiging van Senzer 

Je ontvangt alleen reactie als het doorgegeven verblijf invloed heeft op je uitkering.  

 

Dagen achteraf wijzigen 

Heb je al een periode doorgegeven, maar zijn je plannen gewijzigd? Of kom je later terug uit het buitenland dan gepland? Geef de wijziging dan zo snel mogelijk door.  

 

Eerder doorgegeven verblijf intrekken 

Wil je je doorgegeven verblijf intrekken? Geef de wijziging dan zo snel mogelijk door met de extra toelichting dat je je verblijf intrekt. 

 

Terugkomst melden 

Ga je langer dan 28 dagen naar het buitenland? Dan ben je verplicht je na terugkomst te melden. Dit geldt ook als je deze verspreid in het jaar hebt opgenomen. Je Specialist uitkeringen laat je weten hoe je dit kunt doen. Hierover ontvang je dan een brief.   

Talent

zien

en er alles uithalen wat erin zit

U wilt uw capaciteit aanpassen