Ben jij onze nieuwe
participatiecoach?

28/36 uur | max. €4.445,- | hbo | Regio Helmond

 

In het kort:

 • Begeleiding naar werk van een mix van mensen, met inzet van diverse instrumenten in breed werkveld
 • Bij Senzer zijn inkomensondersteuning, het ontdekken en ontwikkelen van werktalent en begeleiding naar en bij werk onder één dak georganiseerd
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruim 18% IKB, reiskostenvergoeding, thuiswerkvergoeding, loopbaanbudget, sportabonnement, fiets, PC/laptop, smartphone

 

Solliciteer nu

 

Wil je meer weten over deze vacature? Lees dan snel verder!

Participatiecoach

Kwetsbare mensen begeleiden en toekomst bieden in werk

Bij Senzer, werkbedrijf met een mooie balans tussen sociaal en zakelijk

Als Participatiecoach ben je een sociaal talent dat met diverse mensen om kan gaan. Met geduld en inlevingsvermogen. Maar ook doelgericht, doortastend en zakelijk. Met deze kwaliteiten help jij een diverse groep mensen om naar beste kunnen aan de slag te gaan. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. En dat inspireert jou juist. Jij zorgt ervoor dat werkzoekenden hun talenten ontdekken en zichzelf ontwikkelen. Je hebt gesprekken met werkzoekenden en werkgevers, neemt screenings af, geeft trainingen, begeleidt werkzoekenden bij sollicitatiegesprekken en regelt werkstages. Door vanuit een wettelijk kader een vertrouwensband op te bouwen met mensen inspireer je hen het beste uit zichzelf te halen. Herken jij jezelf in dit profiel en zie jij deze uitdaging helemaal zitten? Dan ben jij op zoek naar Senzer en is Senzer op zoek naar jou!

Een uitdagende baan met betekenis

Je werkt met een hele diverse groep mensen. Zo begeleid je statushouders die hun weg zoeken in een totaal nieuw land en mensen met psychosociale problematiek of met een fysieke beperking. Ook kom je mensen tegen die al een hele tijd buiten het werkveld staan en een enorme mentale barrière ervaren bij de gedachte weer aan de slag te gaan. Het is dan ook essentieel om de mensen uit onze doelgroep te kennen en oprecht geïnteresseerd te zijn. Wat drijft iemand, waar zitten zorgen en wat speelt er buiten je gezichtsveld? Goed luisteren om tot de vraag achter de vraag te komen, is je tweede natuur. Je geeft de juiste duwtjes in de rug en bent streng indien nodig maar bouwt ook een vertrouwensband op. Je zult soms weerstand tegenkomen en moet stevig in je schoenen staan maar tegelijkertijd ben je in staat een echte bijdrage te leveren aan iemand zijn toekomstperspectief. Kortom: een diverse, uitdagende en bevredigende baan, waarin je mensen echt verder kunt helpen in het leven.

  Interessant werkveld binnen sociaal domein en arbeidsmarkt

  Dit alles doe je in nauwe afstemming en samenwerking met je collega’s (specialisten uitkeringen, participatiecoaches verdiepend onderzoek, accountmanagers, werkleiders en jobcoaches) én met de partners in het sociale domein en de werkgevers uit de regio. Je bent een echte spin in het interessante en wijdvertakte Senzer-web. Je hebt de beschikking over diverse instrumenten en werkvormen die je kunt inzetten. Dit alles binnen de uitgangspunten, mogelijkheden, rechten en plichten die er zijn vanuit de Participatiewet.

  Op zoek naar zowel ervaren collega’s als mensen nieuw in het vak

  We zoeken nieuwe Participatiecoach-collega’s voor de aandachtsgebieden Toegang en Werk. Als Participatiecoach Toegang maak jij een inschatting van wat een werkzoekende, die zich net bij Senzer heeft gemeld, nodig heeft om een mogelijke stap te kunnen zetten. Je maakt kennis, voert een screening uit op werkmogelijkheden en maakt een plan van aanpak. Als Participatiecoach Werk begeleid jij vervolgens deze werkzoekende met het zetten van deze stappen. Waar nodig zorg je voor persoonlijke begeleiding, coaching, training en nazorg.

   Dit heb je nodig

   Wellicht heb je al ervaring als coach of consulent, maar wat je in ieder geval meebrengt zijn:

   • Goede mensenkennis en een sociale houding.
   • Een sociaal-zakelijke instelling waarmee je maatwerk levert.
   • Hbo werk- en denkniveau

   Wij hebben aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden 

   Je krijgt een functie bij een maatschappelijk betrokken bedrijf in Helmond met een sociale en marktgerichte inslag en impact. Ook is er ruimte om je verder te ontwikkelen. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van de medewerkers staan bij Senzer hoog in het vaandel.

   • De functie is ingeschaald in schaal 9, CAO Sociaal Werk met een salaris tussen de € 3.015 tot € 4.445 bruto per maand (schaal 9) op basis van 36 uur per week.
   • De exacte inschaling wordt afgestemd op je ervaring en opleiding.
   • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding.
   • Maandelijkse opbouw van 18,69% IKB vrij in te zetten voor uitbetaling of verlof
   • Maandelijkse opbouw van 1,5% loopbaanbudget voor opleiding, coaching en loopbaanontwikkeling.
   • Mogelijkheden voor een sportabonnement, fiets, PC/laptop, smartphone.

   Lizeth, participatiecoach (werk)

   ‘De doelgroep van Senzer vind ik echt geweldig, je merkt namelijk dat je in een traject écht verschil kan maken en ze meer verantwoordelijkheid voor hun eigen leven gaan nemen. Soms is de verandering klein, soms groot. Je hebt namelijk ook te maken met schrijnende situaties. Iemand die eerst alles voor elkaar leek te hebben, maar ineens alles kwijt was geraakt: geen huis, geen werk en geen contact meer met familie. Dan kun je wel iemand aan het werk willen helpen, maar gaat het eerst om zorg- en hulpverlening inschakelen. Pas als iemand stabiel is, kun je kijken naar duurzame inzetbaarheid op de werkvloer. Fantastisch om daar onderdeel van te zijn.'

   Over Senzer: verbinder tussen werkgever en werkzoekende

   Senzer is het werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. We voeren onder andere de Participatiewet uit namens zeven gemeenten van onze regio met in totaal 250.000 inwoners. Wij werken aan het inclusiever maken van de regionale arbeidsmarkt en vinden dat iedereen die kan werken recht heeft op een baan. Senzer legt verbinding tussen werkgever en werkzoekende, redenerend vanuit de P&O-vraag van de werkgever die we verbinden aan de (arbeids)kracht en het talent van de werkzoekende. Via ons werken ruim 2.000 mensen bij grote en kleine bedrijven. We verzorgen inkomensondersteuning voor ongeveer 4.500 bijstandscliënten en zorgen voor honderden mensen voor een zinvolle maatschappelijke participatie.

   Ben je geïnteresseerd of wil je iets weten over deze mooie baan? 

   Neem dan contact op met je mogelijke nieuwe leidinggevende Bart de Lange 06 34 23 97 12 (b.delange@senzer.nl). Of check ook eens onze andere vacatures, wie weet zit daar de perfecte match tussen!

   Solliciteer als participatiecoach! 

   We waarderen het als je jouw motivatie met cv voor 24 maart 2023 mailt naar vacature@senzer.nl o.v.v. 2318/UW/PC. Een assessment en digitale screening kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.