22-01-2024 | 14:50
Body tekst

"Nu weet ik écht hoe
werkgeluk voelt"
 

Een van de mensen die via het programma Sterk aan het werk een mooie baan heeft gevonden is Nora Leipzig (37). Nora is zestien jaar een alleenstaande moeder. Door deelname aan Sterk aan het Werk is haar leven enorm veranderd.

 

“Een baantje vinden was voor mij wel mogelijk, maar echt iets dat bij mij past, bleek lastig. Ik zocht werk dat past bij de zorg voor mijn dochter en dat mij ook werkgeluk brengt, zodat ik het kan blijven doen. Ik heb ooit een diploma gehaald voor werk in de beveiliging en ik heb parttime gewerkt als receptioniste en gastvrouw, maar dat paste niet meer bij mij. Ik heb meer in mijn mars, maar had niet de juiste papieren.”


 

Nora Leipzig aan het werk


 


 

Via Senzer hoorde Nora over het ontwikkeltraject en na het schrijven van een korte motivatie werd ze geselecteerd en ging werken bij de Driessen Groep. “Wel eerst met bekend werk op diverse recepties. Mijn coaches lieten me inzien dat dit een goed startpunt is om bij het werk te komen dat ik echt wil. Na zes maanden is mijn arbeidscontract verlengd en sindsdien ben ik projectmedewerker bij de Driessen Foundation. Hier ga ik nu ook nieuwe deelnemers van Sterk aan het Werk begeleiden. Dit past enorm goed bij mij, want leren en ontwikkelen is echt mijn passie. Mijn leven is hierdoor enorm veranderd. Ik weet nu ook echt hoe werkgeluk voelt.”


 

Over Sterk aan het werk

Senzer selecteert alleenstaande ouders die open staan om aan de slag te gaan. Zij krijgen een werk- en ontwikkeltraject van acht maanden aangeboden. Na twee maanden proefplaatsing (met behoud van uitkering) krijgen ze een arbeidscontract voor zes maanden bij de Driessen Groep of een opdrachtgever. Waar nodig worden werkzaamheden (en tijden) afgestemd op mogelijkheden van deelnemers. Lees hier meer over Sterk aan het werk.
 

 

Afbeelding