16-02-2024 | 14:50
Body tekst

Schone kunsten

Sommige gebouwen treffen het maar. Neem bijvoorbeeld het hoofdgebouw van Senzer. Hier maakt Vera Schouten schoon. Vera heeft een opgeruimd karakter en dat is terug te zien in haar werk. Vloeren en gangen glimmen je tegemoet en collega’s beginnen te stralen. “Het is altijd fijn om een dankjewel te horen.”

 
 

Stofzuiger

Vera heeft een vast contract gekregen. Sinds begin vorig jaar is zij een bekend gezicht op het Montgomeryplein in Helmond. Vier dagen per week is zij in de weer met de stofzuiger, mop en werkkar. Stof verdwijnt als sneeuw voor de zon en met koffievlekken maakt zij korte metten. Haar schone kunsten vertoont ze onder meer in de kantine, de kantoren en toiletten. “Eigenlijk kom ik wel in het hele gebouw,” zoals ze zelf zegt.
 

 

 

 

Zoektocht 

Opgeruimd staat netjes en in alles wat Vera doet straalt ze plezier uit. Een passie voor schoonmaak, zeg maar. Haar droombaan? Ze lacht: “Eigenlijk had ik geen idee wat ik later wilde worden. Ik heb het leven op me af laten komen. Ik ben net twintig en heb de praktijkschool in Deurne gedaan. Daar heb ik een diploma van. En dan begint de uitdaging."
 

Vera aan het werk bij Senzer

 


 
 

Verdiepend onderzoek

“Participatiecoach Marianne Verbakel heeft me op weg geholpen. Het begon met een verdiepend onderzoek. Hoe snel werk je? Hoe zit je in elkaar? Je maakt testen en krijgt vragen. Eigenlijk keren ze je binnenstebuiten. Dat is maar goed ook. Je leert jezelf kennen. Waar je goed in bent. Waar je talenten liggen. Ik volgde het traject van school naar werk en ging stagelopen bij Senzer: in de schoonmaak. Een voltreffer. Ik voel me hier helemaal op mijn plaats.”

 

Waardering

“Schoonmaken is mij op het lijf geschreven. Ik ben niet het type om stil op een stoel te gaan zitten. Integendeel. Ik ben meer van de actie. Veel lopen en staan en werken aan mijn conditie. Schoonmaken biedt een en al afwisseling en ik heb leuke collega’s. Geen dag is hetzelfde. Ik kom door het hele gebouw en zo ongeveer iedereen kent me. Het is leuk om zo nu en dan een praatje te maken. Wat ook leuk is zijn de complimenten. Mensen waarderen mijn werk. Een opgeruimd kantoor. Schone toiletten. Het is fijn om in een schone omgeving te werken.”

Vera aan het werk bij Senzer

 

 

 

Sportief

“In mijn vrije tijd doe ik heel iets anders dan schoonmaken. Dan sla ik graag een balletje. Woensdag- en donderdagavond ben ik aan het net te vinden. Volleybal is een fijne ontspanning. Serveren, een blok zetten en in de laatste set de punten pakken en daarmee de volle winst… Vaak scoren en veel juichen… Het is erg gezellig. Maar af en toe kan ik bloedfanatiek zijn.”

 

 

Afbeelding