16-02-2023 | 14:50
Body tekst

Ahmad Abo Nboot
haalt gebruikte kleding op

Eigenlijk zou hij bij een kapper gaan werken. Maar wegens omstandigheden ging dat niet door. Toch zat Ahmad Abo Nboot allesbehalve met de handen in het haar. Want Jobcoach Ria van den Tillaar tipte hem voor een baan bij Second Life Textile in Helmond. Nu is hij chauffeur en haalt hij gebruikte kleding op. “Ik heb een vast contract voor vijf dagen per week,” vertelt Ahmad trots.

 

Aan de bak

Van kapsalon naar kledingcontainer. Hoe groot kan de overgang zijn? Volgens Ahmad valt dat wel mee. “Ik heb eerder in de recycling gewerkt. In Deurne. Daar heb ik soortgelijk werk gedaan. Ook met gebruikt textiel. Die ervaring van toen is mooi meegenomen.”

Second Life Textile

 

 


Achter het stuur

“Leuk werk, containers leeghalen en gebruikte kleding ophalen. Je bent lekker vrij en ziet nog eens wat van Nederland. Geen dag is hetzelfde. Ja, ik vind autorijden leuk en bij Second Life Textile heb ik ook al mijn heftruckdiploma gehaald.”

Second Life Textile

 

 

 

Vakman

Ahmad Abo Nboot lijkt geknipt voor het chauffeursvak. Hij heeft verkeersinzicht, is alert en doet alsof hij nooit anders heeft gedaan. Stipt werkt hij zijn route af. Of hij later toch weer kapper wil worden? Hij glimlacht. “Voorlopig zit ik in de textiel!”

Second Life Textile

 

 

Afbeelding