29-06-2023 | 14:50
Body tekst

Angela ziet talent

“Maakwerk is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt assemblagewerkzaamheden verrichten voor technische bedrijven. Wij zetten in op repeterend werk. Mensen met minder kansen krijgen bij ons een kans. Iedereen telt mee. Wij zijn vorig jaar april begonnen."

 

Lokaal

“Wij werken veelal voor plaatselijke ondernemers, uit Deurne en omgeving. Ook onze medewerkers komen veelal uit Deurne. Dat heeft voordelen. De lijnen met onze opdrachtgevers zijn kort. En onze medewerkers kunnen op de fiets naar het werk komen. Of lopend. Over duurzaam gesproken.

 

Creatief

“Tjerk is gedetacheerd via Senzer. Je kunt hem alles leren als het goed wordt uitgelegd. Hij is vrolijk, gezellig en vriendelijk. Tjerk is behulpzaam en staat open voor alle werkzaamheden. Hij heeft gevoel voor kwaliteit en ziet verbeterpunten. Als er iemand creatief is, dan is hij het wel! Als hij zelf iets kan uitvogelen, zal hij het niet nalaten."

 

Angela en Tjerk

 

 

 



Tjerk grijpt kansen

“Bij Maakwerk maak ik allerlei producten. Denk aan breedteborden voor trailers, verlichtingsconstructies, zijafscherming voor vrachtwagens en stopcontacten. Allemaal precisiewerk.”

 

Handig

“Om dit te kunnen maken moet je een beetje handig zijn en met gereedschap om kunnen gaan. Een fijne motoriek is ook mooi meegenomen. En wat geduld. Want niet alles lukt de eerste keer.”

 

Doorzetter

“In het begin moest ik al die producten leren kennen. Dat was wel eens moeilijk. Maar nu heb ik het assembleren in de vingers en kan ik elk product aan. Gewoon doorzetten. En als ik vragen heb kan ik terecht bij de werkleider."

 

Tip

“Eerst zat ik in de metaal, bij een bedrijf hiernaast, de buurman zeg maar. Mijn jobcoach van Pass Jobcoaching tipte me voor Maakwerk. Een gouden tip. Ik werk hier nu zeven maanden en heb mijn draai gevonden. Fijne collega’s en een fijne sfeer. Ik maak het goed."

 

 

Afbeelding
Tjerk