17-04-2024 | 14:55
Body tekst

Cas Derix maakt schoon
bij Movico

Movico organiseert roadshows voor reclamecampagnes en sportevenementen. Denk aan de Tour de France, Formule-I in Zandvoort, de Dakar-race, Specsavers, Samsung en de Volvo Ocean Race Stopover. Het zijn allemaal merken en evenementen van naam en faam die op een persoonlijke manier contact leggen met hun doelgroep. Ook de naam van Cas Derix hoort in het rijtje thuis. Voor deze schoonmaker geen roadshows maar wel iedere dag  showtime aan de Daalder 9 in Deurne. “Een schoon en opgeruimd kantoor is een mooie start om klanten te verwelkomen.”

Vacature

Cas Derix, 21 jaar, is sinds begin oktober bij Movico in dienst als schoonmaker. Hij heeft een jaarcontract gekregen en is uitgestroomd bij Senzer. “Een baan die me op het lijf geschreven is,” zoals hij zelf zegt. “Bij Senzer heb ik de horecarichting gedaan,” vertelt hij. 

“Wijnand van Dijk, assistent-werkleider Horeca, heeft me getipt voor de vacature bij Movico. Ik was direct enthousiast, ook al is schoonmaken iets anders dan horecawerk. Werkleider Karin Donkers is met mij meegeweest op sollicitatie. Er waren drie gesprekken en een proeftijd. Het liep als een zonnetje. Met Movico had ik direct een klik.”
 

 

 

Draai

“De tijd gaat snel. Ik werk nu alweer ruim een half jaar bij Movico. Het werk moet je liggen. Je moet gevoel hebben voor een opgeruimd kantoor en zien wat er gedaan moet worden. Ik word altijd blij van een mooie, schone omgeving. Het werk leer je in de praktijk. In het begin heb ik even moeten wennen. Maar dat was maar even. Ik heb hier snel mijn draai gevonden. Ik kan het goed vinden met mijn leidinggevende. We weten wat we van elkaar kunnen verwachten.”

 

 

Leuk

“Wat mijn werk zo leuk maakt? Ik hou ervan om bezig te zijn. Op een stoel zitten is niets voor mij en van computerwerk word ik helemaal niet blij. Ik kan hier mijn eigen werk plannen: stofzuigen, dweilen, kantoren, gangen en toiletten. Lekker rondlopen. Ik kom altijd wel iets tegen dat zorg en aandacht nodig heeft. Ik voel me thuis bij Movico. Ik ben deel van een club die mooie, grote projecten realiseert. Ik doe zelf geen roadshows maar ik heb wel een hoofdrol achter de schermen. Schoonmaken doe ik met een lach en een praatje. En dat wordt gewaardeerd.”

 

Trots

“Ik ben uitgestroomd bij Senzer en werk nu vier dagen per week in Deurne. Ik zie wat er gedaan moet worden en heb niet echt aansturing nodig. Ik pak dingen zelf op en werk zelfstandig. Tot volle tevredenheid. Mijn leidinggevende glimlacht altijd. Ze weet wat ze mij kan toevertrouwen. Dat geeft een goed gevoel”

 

 

Uitwaaien

“In mijn vrije tijd ben ik met andere dingen bezig. Dan wandel ik met de hond. Even geen hoofdrol achter de schermen maar lekker uitwaaien en het hoofd leegmaken. Ik geniet van het buitenleven. Ook de hondentraining is leuk. Als je ziet wat je die viervoeters allemaal kunt aanleren, geweldig. Het is fijn om zo je gedachten te verzetten.”

 

Afbeelding