13-03-2020 | 14:25
Body tekst

Coronavirus: maatregelen bij Senzer (update 13 maart)

Gezondheid staat voorop bij Senzer. We volgen dan ook de adviezen en voorschriften op van de overheid (RIVM, Veiligheidsregio) over Corona-beheersing. 

Deze zijn o.a. te vinden op www.rivm.nl/coronavirus. Zo zorgen we voor een zo veilig mogelijke (werk)omgeving voor zowel onze medewerkers als klanten en partners waar we contact mee hebben. 

We hebben al diverse hygiënemaatregelen genomen, waaronder het stimuleren van ons personeel om  handen te wassen, in de elleboog te niezen en papieren zakdoekjes eenmalig te gebruiken. Ook volgen we het RIVM-advies om geen handen te schudden. Daarnaast werken - daar waar het werk het toelaat – veel medewerkers thuis.  Hieronder kunt u meer lezen over Corona-beheersing bij Senzer: 

 

Bestaande maatregelen verlengd tot en met 31 maart; maandag komt overheid met extra maatregelen voor Noord-Brabant

De overheid heeft nieuwe maatregelen afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan (lees hier het hele bericht). Voor Noord-Brabant en dus ook Senzer betekent dit dat de maatregelen zoals op 11 maart gecommuniceerd zijn, van kracht blijven. Wel is de termijn van deze maatregelen verlengd van 16 maart tot en met 31 maart.

 

Maatregelen die nu bij Senzer van kracht zijn op een rij (n.b.: deze maatregelen gelden - tot nader bericht - tot 31 maart)

Hieronder de maatregelen op een rij, die Senzer heeft genomen op basis van de overheidsrichtlijnen:

  • Oproep aan bezoekers om contact te leggen met hun contactpersoon bij Senzer per telefoon/mail/brief.
  • Senzer-medewerkers gaan niet op huisbezoek of naar bijeenkomsten met externen als dat niet noodzakelijk is voor de bedrijfsvoering van Senzer.
  • Senzer-medewerkers werken zoveel mogelijk thuis, als het werk of de functie dat toelaat.
  • Senzer-medewerkers zijn geïnstrueerd om de hygiëne-maatregelen van het RIVM strikt op te volgen. Het gaat dan om: regelmatig de handen te wassen, in de elleboog te niezen en papieren zakdoekjes eenmalig te gebruiken. Ook volgen we het RIVM-advies om geen handen te schudden. Wij gaan ervan uit dat de mensen met wie wij persoonlijke gesprekken voeren zich ook aan deze maatregelen houden.

 

Maandag 16 maart extra maatregelen voor Noord-Brabant bekend

Na het weekend wordt bekend of en zo ja welke extra maatregelen genomen worden in Noord-Brabant om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat melden de veiligheidsregio's (lees hier het hele bericht). Het Corona Management Team (CMT) van Senzer komt maandag, direct na het bekend worden van deze mogelijke maatregelen, bijeen om te kijken wat de effecten zijn voor Senzer en hoe Senzer daarop handelt. Meer informatie daarover volgt maandag via www.senzer.nl en de social media-kanalen van Senzer.

 

Wij danken ieder bij voorbaat voor het begrip. 

Afbeelding