31-01-2018 | 12:09
Body tekst

Een nieuwe kans voor mens en goed

Op vrijdag 26 januari 2018 ontving Stichting Kringloopwinkel Helmond voor de tweede keer het certificaat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Jos van Bree, bestuursvoorzitter van Senzer, is trots op de Kringloopwinkel. “Zij zijn een mooi voorbeeld voor ons allemaal, voor de maatschappij én voor het bedrijfsleven”.

Samenwerking Senzer en de Kringloopwinkel

De Helmondse Kringloopwinkel hergebruikt en recyclet producten en materialen. Daarnaast zet de stichting zich al meer dan twintig jaar in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo’n 60 mensen werken bij de Kringloopwinkel. Dit zijn medewerkers in vaste dienst, vrijwilligers, maar ook stagiaires en mensen die er hun taakstraf volbrengen. Ook via Senzer werken er mensen bij de Kringloopwinkel. Zij zijn werkzaam in het herstelatelier - waar gesorteerd, gemonteerd, gerepareerd en gedemonteerd wordt- in de winkel, het magazijn, bij de ophaal- en wegbrengdiensten van de Kringloop en bij het leeg maken en schoon opleveren van huizen en kantoren.

Bovengemiddelde sociale prestatie

De Kringloopwinkel heeft met ondersteuning vanuit Senzer de PSO-aanvraag ingediend en het certificaat trede 3 behaald. Dit is het hoogste niveau. De Participatieladder Sociaal ondernemen –afgekort tot PSO- is voor organisaties met bovengemiddelde sociale prestaties. Minimaal 6.8% van het personeelsbestand moet afkomstig zijn uit kwetsbare groepen. Met ruim 40 % zit Kringloopwinkel Helmond daar ruim boven.

Waarom een Prestatieladder?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen wil het sociale gezicht van organisaties meer zichtbaar maken. Het meetinstrument is ontwikkeld door TNO, in nauwe samenwerking met werkgevers en sociale werkgelegenheid bedrijven.

Geert van Maurik, voorzitter van Stichting Kringloopwinkel Helmond: “Het keurmerk is een mooie erkenning voor de manier waarop we invulling geven aan duurzaam ondernemen. Ons motto is dan ook: Een nieuwe kans voor mens en goed.”                               

Afbeelding
Stichting Kringloopwinkel Helmond