20-06-2016 | 13:29
Body tekst

Eerste 9 kandidaten Leerwerkproject installatiebranche geslaagd

 

De eerste 9 kandidaten van het leerwerkproject hebben het certificaat ontvangen waarmee zij aan de slag kunnen binnen de installatiebranche. Werkgeversplein Regio Helmond ontwikkelde samen met opleidingsbedrijf InstallatieWerk Brabant-Zeeland, MVO Solutions en Servicepunt Leren en Werken een leerwerkproject om in de behoefte aan gekwalificeerde medewerkers in de installatiebranche in de regio Helmond-De Peel te voorzien.

 

Deze branche kampt met toenemende personeelstekorten. Door kandidaten direct te koppelen aan een bedrijf en gericht te scholen op gevraagde werkzaamheden ontstaan kansen voor mensen met een uitkering door deze om- of bij te scholen voor de branche. Het project is gefinancierd door de installatiebranche, gemeenten en met gelden die vrijkomen uit de zogeheten sectorplannen vanuit het Rijk.

 

Een eerste groep van 9 uitkeringsgerechtigden startte in maart dit jaar en is inmiddels passend opgeleid voor de installatie-, elektrotechniek. Na een gedegen basistraining in het Praktijkopleidingscentrum van InstallatieWerk volgde een werkstage waarin men in de praktijk verder leerde onder leiding van een ervaren leermeester. Het opleidingstraject duurde 12 weken. Alle deelnemers hebben een jaarcontract bij MVO Solutions of een ander leerbedrijf in de regio.  MVO Solutions heeft inmiddels het merendeel van de deelnemers geplaatst bij bedrijven in de regio, voor de overige deelnemers worden gesprekken gevoerd met mogelijke werkgevers. 


Dankzij het succes van dit eerste traject, start er in het najaar een vervolgtraject om opnieuw een groep mensen vanuit een uitkering naar een baan te geleiden in een branche waar grote tekorten zijn, maar waar zoveel toekomstperspectief ligt.

 

Afbeelding
Eerste 9 kandidaten leerwerkproject installatiebranche geslaagd