29-05-2019 | 10:30
Body tekst

Gemeente Deurne en Senzer zetten samenwerking Deurne Doet ‘t voort

De gemeente Deurne en werkbedrijf Senzer zetten de samenwerking in Deurne Doet ’t voort. Op 28 mei is de samenwerkingsovereenkomst voor de komende 5 jaar ondertekend met mogelijke verlenging tot 10 jaar. Gemeente Deurne en Senzer onderhouden samen met andere ondernemingen de openbare ruimte in de hele gemeente. Samen ondersteunen zij de vele burgerinitiatieven die de gemeente rijk is.
 

Wat doet Deurne Doet ‘t?

Deurne Doet ‘t voorziet in werk voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast zorgt de samenwerking voor een fraaier straatbeeld door burgerparticipatie. Door deze samenwerking waarin de onderhoud van openbare ruimte centraal staat, geven de gemeente en Senzer concreet uitvoering aan arbeidsmarkt- en inclusief beleid. De verschillende doelgroepen van het werkbedrijf kunnen op deze wijze werkervaring opdoen, stage lopen of een werkplek krijgen. Zij werken in teams bestaande uit medewerkers van gemeente, Senzer en anderen. Hierdoor is het mogelijk om aan de juiste persoon passend werk te koppelen.


Deurne Doet ‘t voorziet er ook in dat andere ondernemingen binnen de samenwerking, concreet moeten bijdragen in het aanbieden van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Wet banenafspraak

In deze samenwerking voorziet de gemeente de komende jaren in het invullen van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten. De gemeente is verplicht om een toenemend aantal werkplekken voor mensen met een beperking beschikbaar te stellen. Senzer vult deze werkplekken voor de gemeente in.

Afbeelding
Ondertekening