26-11-2021 | 14:58
Body tekst

25 jaar Ger Aarts Interieurbeplanting

Eigenzinnig, eigenwijs, eigen baas

Ze verklaarden hem voor gek. Want hier was zijn kostje gekocht. Op de kwekerij zou hij tot zijn pensioen kunnen blijven werken. Maar Ger Aarts had andere plannen. Hij nam de interieurbeplantingstak van Helso over en begon een eigen bedrijf. En nu viert hij zijn 25-jarig jubileum. “De zaak draait beter dan ooit.”

 

 

Alle lichten staan op groen

Pensioen? Ger Aarts moet er niet aan denken. Hij heeft mooie klanten. Zoals de Zorgboog, diverse Rabobanken, gemeentes in de regio en Senzer. En de projecten? Die worden ook steeds mooier, met grote hoge bomen bijvoorbeeld. Er zit veel werk in de pijplijn. Een groen interieur doet het goed op de werkplek. Het verbetert het klimaat. En Ger heeft ideeën genoeg om een werkplek plantaardig in te richten. Creatief met groen. Sinds kort heeft hij personeel. Zijn dochter werkt twee dagen per week mee in de zaak.

 

Doorgroeien 

Ger Aarts gelooft in zichzelf en heeft ambitie. Ook toen hij jaren geleden zijn bloemenzaak moest sluiten wegens hartklachten. Een operatie volgde. Thuiszitten was niets voor hem en bij de pakken neerzitten nog minder. Via de sociale werkvoorziening kwam hij terecht bij Helso (het tegenwoordige Senzer). “Hier bloeide ik op. Ik volgde cursussen bloementeelt en potplanten, bemesten, glastuinbouw en bedrijfseconomie. Zo ben ik uitgegroeid tot werkleider Kwekerij en Interieurbeplanting. Als voorzitter van de ondernemingsraad kende ik het bedrijf door en door.”

 

Medewerker neemt bedrijfsonderdeel over

Bij interieurbeplanting zag ik kansen om zelfstandig verder te gaan. Met name aan de kostenkant was veel mogelijk. Bij Helso stonden ze open voor mijn ideeën. Ik maakte een ondernemersplan, liet een accountant meerekenen en kreeg de zegen van de bank. Om een lang verhaal kort te maken: ik keerde mijn spaarpot om en nam dit bedrijfsonderdeel over, inclusief klanten, voorraad en bedrijfsbus. Dat was in 1996.”

 

 

Tegenslag

Aarts Interieurbeplanting groeide en bloeide. Totdat in 2008 de financiële crisis uitbrak. Het werd sappelen. “Als de opdrachten uitblijven, heb je geen inkomsten. Wat ik wél had, was een plan B. Om mijn inkomen aan te vullen ben ik bij een kweker in loondienst gegaan, voor een paar dagen per week. In 2013 keerde het tij. Ik werd echter opnieuw door pech achtervolgd. Tijdens een project brak ik mijn been. Wéér had ik een plan B. Een collega-bedrijf heeft toen mijn werkzaamheden tijdelijk overgenomen. Het werk ging door alsof er niets gebeurd was.”
 

Tijdperk

“En nu? De business is booming. Ondanks corona of juist door corona. We leven in het groene tijdperk. Ondernemen zit mij in het bloed. Ik ben gewend om zelf beslissingen te nemen en mijn eigen weg uit te stippelen. De tijd gaat snel. Opeens ben je 25 jaar verder.”

 

 

Afbeelding