30-08-2023 | 14:50
Body tekst

Joëlle ziet talent

“SAMEN Jeugdbegeleiding in Laarbeek begeleidt kinderen en hun ouders op de route naar passend onderwijs. Dat doen we voor jonge kinderen die naar de basisschool gaan. Maar ook voor wat oudere kinderen die al op de basisschool zitten en moeite hebben om bij te blijven, of een rugzakje hebben.”

 

Puzzel

“Voor het vervoer van en naar onze locatie in Aarle-Rixtel zochten wij een taxichauffeur. Iemand met gevoel voor veiligheid en verantwoordelijkheid. Iemand bij wie je je op je gemak voelt, een vertrouwd gezicht. Vriendelijk voor kinderen én ouderen omdat bij onze buren aan dagbesteding wordt gedaan. Dat was best een uitdaging. Maar toen Senzer mee ging puzzelen, vielen alle stukjes op hun plaats.”

 

Topper

“Maikel had een groot rijbewijs en voelde zich direct bij ons thuis: alsof het nooit anders is geweest. Hij is vrolijk, plezierig in de omgang en weet wat hem te doen staat. Je hoeft hem niks te vertellen, hij pakt alles zelf op.”

 

Joëlle en Maikel

 

 

 



Maikel grijpt kansen

“Werken in het groen is mooi, maar na vijftien jaar groepsdetachering waren mijn doorgroeimogelijkheden beperkt. Omdat ook mijn rug begon te protesteren, besloot ik verder te kijken.”

 

Klik

“Senzer tipte mij voor SAMEN Jeugdbegeleiding waar ze een taxichauffeur zochten. Het liefst iemand met twee rechterhanden en een hart voor kinderen. Met Joëlle had ik direct een klik. Ik haal en breng nu kinderen. Laarbeek en omgeving ken ik inmiddels op mijn duimpje. Klusjes in huis zijn koren op mijn molen.”

 

Grapjes

“Ik ben nu individueel gedetacheerd. In het begin heb ik mijn plek moeten vinden en ’s avonds was ik best wel moe. Wat een energie zit er in die kinderen. Maar nu ben ik op de bus een bekend gezicht. Kinderen vinden het leuk als ik grapjes maak. Iedereen kent Maikel en Maikel kent iedereen. Ik voel me gewaardeerd.”

 

 

 

Afbeelding
Maikel