12-04-2024 | 14:50
Body tekst

Kom een kijkje nemen in de keuken

Het moet een beetje in je genen zitten. En ook mensenmensen vinden hier helemaal hun draai. Maak je het anderen graag naar de zin? Welkom in de wereld van de horeca. Nergens is de afwisseling zo groot als hier. Geen dag is hetzelfde. En wat denk je van al die gasten? Assistent-werkleider én opleider Wijnand van Dijk van de leerlijn Horecadiensten nodigt je uit: “Kom een kijkje nemen in de keuken en ontdek je mogelijkheden.”

 
 

Veelzijdig

Leuk of heel leuk? Menu of verrassingsmenu? Bij de leerlijn Horecadiensten hebben ze het allemaal op de kaart staan. Leren doe je in de praktijk en Wijnand en zijn team leiden je op. Je krijgt van alles op je bordje. Denk bijvoorbeeld aan koffieautomaten, de bar, broodjesservice, ondersteuning van de kok, werken in de bediening, de kassa en nog veel meer. Wijnand: “Begin je al trek te krijgen in een leuke job?”
 

Wijnand van Dijk aan het werk

 

 

 

Team

“Werk je graag samen? Dat is mooi! De horeca is bij uitstek de plaats voor teamwork. Samen maak je het de gasten naar hun zin. De een doet dat in de keuken, de andere in de bediening. Als gastheer of gastvrouw ben je het gezicht naar buiten en vriendelijkheid is je tweede natuur. Een goede conditie is wenselijk. Je loopt heel wat af.”
 

 


 
 

Leren

Bij de leerlijn Horecadiensten maak je kennis met alle kanten van het vak. De gebeurt in een prettige omgeving onder leiding van ervaren opleiders. Wijnand: “We weten dat alle begin moeilijk is. Fouten maken mag. Daar leer je van. Ook werk je aan je werknemers vaardigheden. Op tijd komen, verzorging, omgangsvormen en communicatie komen allemaal aan bod.”

 

Ook voor detailhandel

“Help je graag mensen, ben je dienstbaar ingesteld, maar is de horeca jou iets te druk? Werken in de horeca en in de detailhandel lijkt best veel op elkaar. En in de detailhandel is genoeg werk aan de winkel. Kansen te over. In de winkel maak je klanten wegwijs en ben je het aanspreekpunt. Een mooie plaats om je talenten te ontwikkelen of te verkennen. Bijvoorbeeld met een stage vanuit onze leerlijn Horecadiensten. Wij helpen je graag.”
 

 

 

 

De deur staat open

Zie je de horeca wel zitten? Of is de detailhandel meer iets voor jou? In beide gevallen hebben we goed nieuws. Er is werk in overvloed. Voor meer informatie en keukengeheimen neem je contact op met je uitkeringsspecialist, participatiecoach of leidinggevende.

 

 

Werk, werk en nog eens werk

“Bij de leerlijn Horecadiensten komen ze om te gaan,” vertelt Wijnand van Dijk. “Steeds meer jongeren ontdekken kansen in de horeca en detailhandel. Wij leiden ze op en onlangs zijn er negen mensen uitgestroomd naar een lunchroom, restaurant of supermarkt. 

 

Nathalie van der Putt en is een van hen. Zij heeft werk gevonden bij Ekoplaza in Helmond. “Leuk werk,” zegt ze. “Met mensen omgaan en aan de kassa. Zorgen dat de winkel er goed bij ligt. Ja, geen dag is hetzelfde.”
 

 

 

 

Afbeelding