21-02-2023 | 14:50
Body tekst

Nathan ziet talent

“Smits Bedrijven Gemert maakt een bijzonder product. Wij vullen gaten in de muur. Dat doen we met deuren en kozijnen van staal en kunststof, en isolerend glas. Het zijn alle hoogwaardige producten die hun weg vinden naar particulieren en projecten voor nieuwbouw en renovatie.”

 

Wennen

“Wij zoeken regelmatig mensen die graag een mooi product willen maken. Senzer komt met kandidaten. In het begin hebben we aan statushouders moeten wennen en andersom. Andere cultuur, andere manier van communiceren. Inmiddels zijn er vijf statushouders bij ons aan de slag.”

 

Werken aan succes

“Wij werken eraan om iedereen zo goed mogelijk in te leren, op te leiden en te trainen, met alle ruimte voor andere culturen. Daar investeren wij in. Een Smits Academy staat op het programma. En Mussa Salih? Die is voor ons een vaste waarde om van dat initiatief een succes te maken!”

 

 

 

 Mussa grijpt kansen

Mussa Salih wilde eigenlijk veearts worden. Maar het leger wilde iets anders. Hij ontvluchtte Eritrea en kwam in Nederland terecht. Eerst bij Maxi-Cosi. En nu al weer vijf jaar bij Smits Bedrijven Gemert, via Senzer.

 

Talent

“Mijn ambities waren groter dan kinderzitjes alleen. Hier bij Smits heb ik alle ruimte om deuren en kozijnen te maken van staal en kunststof. En isolerend glas. Ook heb ik hier mijn talent voor machines mogen ontwikkelen: zagen, frezen en CNC.”me in de gemeente Het Land van Cuijk. De vrijheid spreekt me aan. En de verantwoordelijkheid.”

 

Inleren

“Het heeft ongeveer een half jaar geduurd voor ik mijn draai gevonden had. Collega’s die vragen hebben over machines kunnen bij mij terecht. Ook werk ik statushouders in. Eerst een Syriër. Onlangs nog een Eritreër. Welke taal we dan spreken? Nou, gewoon, Nederlands natuurlijk!”

 

 

Afbeelding