29-04-2019 | 15:03
Body tekst

Overstappen naar een andere werkplek

Tiny was toe aan een nieuwe uitdaging

Op een gegeven moment heb je het wel gehad met je werk. Je doet iedere dag meer van hetzelfde en het plezier wordt minder. Tiny van Hoof, gedetacheerd als conciërge in Laarbeek, was toe aan een nieuwe uitdaging. Hij meldde zich bij zijn jobcoach van Senzer, stroomde door naar de Faros Groep en ging weer op volle kracht vooruit.

 

Veel vrijheid

Tiny van Hoof lacht. Hij lacht veel. En daar heeft hij reden toe. Iedere dag is hij met de klusbus op pad en deelt hij zelf zijn tijd in. “Dit is vrijheid in zijn mooiste vorm,” vertelt hij glimlachend. Hij werkt nu al weer een jaar bij de Faros Groep in Bakel. Zijn nieuwe werkplek geeft hem vleugels. Geen dag is het zelfde. Zijn twee rechterhanden maken zich verdienstelijk en worden overal gewaardeerd. Tiny is een duizendpoot die dagelijks duizend-en-een dingen doet. “Ik ben een soort huismeester op afroep. Ik verzorg alle werkzaamheden in en om het huis. Het betere huis-tuin-en-keukenwerk dus.”

kuppens_fotografie_4483_72DPI.jpg

 

 

Voor gemak en comfort

“Bij Faros is Tiny op zijn plaats,” vertelt directeur Kees Dirks. “Ons bedrijf levert gemaksdiensten voor iedereen die prettig wonen en leven wil. Met name senioren. Ouderen kunnen zo langer zelfstandig wonen zonder afhankelijk te zijn van kinderen. Denk aan diensten als schoonmaken, boodschappen doen, klussen in huis, hulp in de huishouding, persoonlijke verzorging aan huis, de tuin en verhuizen. Het zijn allemaal diensten die je ontzorgen. En Tiny ontzorgt mee.”

 

Geen sprong in het diepe

Bij Faros viel Tiny met zijn neus in de boter en directeur Dirks had het niet beter kunnen treffen. Hoe is dat gegaan? Tiny: Senzer heeft me geholpen bij de doorstroming. Ik heb mijn jobcoach verteld dat ik toe was aan een nieuwe werkkring. Ik kan meer en ik wil meer. Bij Senzer zijn ze toen op zoek gegaan. Dat duurde even. Logisch. Banen die mij passen liggen niet voor het oprapen. Maar opeens ging het snel. Via Senzer hebben Faros en ik kennisgemaakt. Het klikte. Daarna ben ik veertien dagen komen proefdraaien. Met succes. En anders kon ik nog altijd terug naar mijn oude baan. Die zekerheid bood Senzer mij. Het was dus geen blind date met een sprong in het diepe.”

 

Rode oortjes

“Je moet niet alleen handig zijn in klussen maar ook met mensen,” vertelt de huismeester op afroep. “Vaak willen mensen koffie met je drinken en een praatje maken. Je krijgt hele verhalen te horen. Levensverhalen. Sta open voor mensen en heb geduld. Ja, af en toe ben je net een sociaal werker.”

 

kuppens_fotografie_4726_72DPI.jpg

 

 

Kees Dirks, directeur Faros Groep

“Wij zochten een Handige Harry die zelfstandig kan werken. Senzer heeft dat in de oren geknoopt en de ogen opengehouden. Toen is het balletje gaan rollen. Tiny past perfect in ons plaatje. Precies de duizendpoot die wij zochten. Senzer zoekt, bemiddelt, regisseert en denkt mee, met veel inlevingsvermogen. Tiny zit hier op zijn plek. Wij begeleiden hem. Iedere dag nemen we samen het werk door. Indien nodig gaan we met hem mee naar klanten. We zijn goed op dreef.”

Afbeelding