05-01-2024 | 14:50
Body tekst

Pieter ziet talent

“Bij Harpie BV in Aarle-Rixtel maken we sanitaire ruimtes en hygiënesluizen. Denk aan douches, toiletruimtes en kleedkamers. Wij werken als team en iedereen is even belangrijk. De menselijke maat is onze norm. Onlangs hebben we onze grootste opdracht ooit binnengehaald: sanitaire ruimtes voor het oude kantoor van Philips Nederland in Eindhoven dat nu omgevormd wordt tot woonruimte voor studenten.”

 

WSW en begeleid werken

“Kan niet bestaat niet en ik geloof in het talent van onze medewerkers. Mensen kunnen meer dan ze denken en iedereen verdient een kans. François vindt hier de structuur die hij nodig heeft waardoor hij zich kan focussen op zijn werk: één ding tegelijk en alles op zijn tijd. In computergestuurd zagen is hij een vaste waarde. François kan rekenen op aandacht, aanspraak en begeleiding. Als hij ergens mee zit, vindt hij een open oor. Ook bij jobcoach Sandy van der Plas (Senzer) die maandelijks komt informeren hoe het met François gaat.”

 

25 jaar Harpie

“Harpie is een familiebedrijf en François is een van ons. We komen hier lachend binnen en ’s avonds gaan we met een lach naar huis. Dat doen we al vijfentwintigjarig jaar!”

 

Pieter en François

 

 

 



François grijpt kansen

“Bij Harpie was behoefte aan een extra kracht en Senzer had een idee. Ik ben toen een week op proef geweest. Die kennismaking is bevallen en ik kon aan de slag als monteur van sanitaire ruimtes en hygiënesluizen. Dat ik handig ben met de heftruck was mooi meegenomen.”

 

CNC-operator

“Bij Harpie werd ik uitgedaagd om een volgende stap te zetten: het zagen van plaatmateriaal op een computergestuurde opdeelzaag. Pieter Beniers, mijn baas, heeft me leren werken met die hoogwaardige CNC-apparatuur. Na zeven maanden had ik het onder de knie. Inmiddels kan ik lezen en schrijven met de machine. Maar het ging niet vanzelf.”

 

Waardering

“Ik werk nu acht jaar bij Harpie. Ik heb een scooter van de zaak en als er voetbal is mag ik eerder weg. VVV Venlo is mijn club. Ik voel me hier als mens geaccepteerd en gewaardeerd, ondanks een lichte vorm van autisme. Dat is wel eens anders geweest. Het is fijn om in een team te werken aan mooie projecten.”

 

 

 

Afbeelding