15-06-2020 | 13:32
Body tekst

Een kijkje bij...

Via Senzer zijn meer dan tweeduizend mensen aan de slag voor bedrijven in de regio. Hoe beleven zij het werken in coronatijd? Onze razende reporter ging op pad om dat te onderzoeken.

 

...de milieustraat

’99 procent van de mensen begrijpt het wel’, vertelt Maarten. Want ja, veel mensen moeten nu langer wachten dan normaal bij de milieustraat in Gemert. Dit door de maatregelen vanwege corona: veiligheid voor alles. Hier wordt in deze periode elke dag heel wat afval gebracht en gesorteerd. De medewerkers van Senzer doen hun uiterste best om dat allemaal goed te verwerken. En dat werk wordt met minder collega’s gedaan, omdat sommige mensen nu wegens gezondheidsredenen thuis zitten. Daarom kwam Maarten ook terug naar zijn oude werkplek, hij werkt inmiddels als beheerder voor sportzalen, maar daar is nu niets te doen. ‘Natuurlijk wil ik werken’, vertelt hij. En zo denken er meer over. 

 

...Groen in Laarbeek

De afgelopen weken waren zonovergoten en planten, struiken en bomen begonnen volop te groeien en te bloeien. Genoeg werk aan de winkel voor de medewerkers van de afdeling Groen. Ook in Beek en Donk wordt heel wat geschoffeld, gesnoeid en onderhouden. Gelukkig kan dat heel eenvoudig met 1,5 meter afstand. De medewerkers van Senzer doen hun werk dan ook nog met plezier in de buitenlucht. Wel zijn de teams bewust wat kleiner.

 

 

...Dorel in Helmond

Bij Dorel worden ook in coronatijd tal van baby- en kinderzitjes voor de auto gemaakt. De situatie is wel wat anders dan voor corona. Denk aan looproutes en eenrichtingsverkeer, toezichthouders en er zijn hier minder mensen dan voorheen aan de slag. Dit om ervoor te zorgen dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. De medewerkers die hier in de hal staan, zijn blij dat ze door kunnen gaan.

 

 

 

Afbeelding