02-08-2017 | 12:05
Body tekst

Samen bereik je meer

 

Syrische statushouder Ismail aan de slag bij Helmondse Alumero Finex

Alumero Finex is specialist in aluminium extrusie met een eigen extrusiepers. Het bedrijf maakt micro-extrusieprofielen en verzorgt mechanische bewerkingen. Het gaat om precisie-onderdelen en kwaliteit staat hoog in het vaandel. Weinig standaardwerk, uitsluitend zakelijke opdrachtgevers en een breed portfolio. Toen de organisatie productiemedewerkers zocht, stond ervaring niet met stip op één. Affiniteit met aluminium daarentegen wél.

En dat had Ismail Samo, statushouder uit Syrië en in zijn thuisland werkzaam bij een familiebedrijf in houten en aluminium deuren en kozijnen. Dankzij bemiddeling door Senzer leert hij inmiddels alle facetten van het productieproces bij Alumero kennen. "Hij is enthousiast, groeit als vakman en mens, en ligt goed bij de collega’s", zo vertelt managing director Jeroen van Bussel. "Ons team heeft een multicultureel tintje. Bij Alumero geloven wij in opleiden en in kansen. Zo kun je talent voor lange termijn aan je binden.”

 

Ismail toont lef

Bij Alumero Finex werkt Ismail aan hoogwaardige aluminium onderdelen voor hightech en automotive. “Ik leer veel van mijn collega’s. Het zijn aardige mensen die mij persoonlijke aandacht geven. Het bedrijf is overzichtelijk, niet te groot. De Nederlandse taal vind ik moeilijk. Maar ik ga iedere dag vooruit. Inburgeren doe ik ook in de sportschool. Fitness is mijn hobby. Mijn conditie wordt steeds beter.”

 

Ton en Erik grijpen kansen

“Als accountmanager van Senzer ben ik het eerste aanspreekpunt voor klanten", aldus Ton. "Op basis van hun vraag ga ik op zoek. Regelmatig zit ik ook samen aan tafel met de participatiecoach en de werkzoekende. Zoals met Erik en Ismail. Dat kwam van pas toen Alumero Finex productietalent zocht. Je kunt meteen inschatten of een kandidaat bij het bedrijf past. Ismail was een schot in de roos.” Erik, participatiecoach bij Senzer, vult aan: “Ton heeft het voorwerk gedaan. Hij had contacten bij Alumero Finex. Vervolgens heb ik de juiste kandidaat gezocht en hem geholpen binnen te komen. Die hulp had Ismail nodig. Het is moeilijk solliciteren als je de taal niet machtig bent. Samen hebben wij zijn verhaal gedaan. Het resultaat is een proefplaatsing.”

 

Op de foto van links naar rechts: Erik, Ismail, Jeroen en Ton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding
Syrische statushouder Ismail aan de slag bij Alumero Finex