22-06-2023 | 14:50
Body tekst

Uitstromen naar Blink

Bij Blink hadden ze hem al in de smiezen. Want werken kan hij als de beste en je kan ook met hem lachen. Geen wonder dat ze Coen Willemsen graag aan de Gerstdijk 1 in Helmond wilden hebben. Sinds begin 2023 staat hij onder contract bij Blink als medewerker ‘groen op het grijs’.

 

1,5 jaar Senzer als warming up

Met ‘groen op het grijs’ staat Coen Willemsen er gekleurd op. Wat hij precies doet? Hij verwijdert onkruid op stoepen, wegen, goten en bermen. Dat doet hij met een borstelmachine, bosmaaier en bladblazer. Laat Coen het doen en alles ligt er piekfijn bij. Moeilijk bereikbare plaatsen als trappen, muren, paaltjes en borden weten daar alles van. Precisiewerk. Alles schoon en netjes. Helemaal onkruidvrij. En Coen? “Overal waar het onkruid de kop op steekt, maak ik het een kopje kleiner,” vertelt hij met een bulderende lach. “Ja, ik heb de komende maanden nog genoeg te doen! En ja, ik ben geen hovenier, werk niet in het groen maar ben wel buiten.”

Coen Willemsen

 

 


Net geen jubileum

Coen is niet de enige die overgestapt is van Senzer naar Blink. Ook Hanco Smulders is uitgestroomd. Hij heeft eind vorig jaar een contract gekregen. Na bijna 25 jaar Senzer en een heftruckchauffeursdiploma verder was hij toe aan een nieuwe uitdaging. “Net mijn gouden horloge bij Senzer misgelopen,” grapt Hanco. “Iedere dag hetzelfde werk doen? Dat is niets voor mij. Ik ben leergierig, hou van afwisseling en wil vooruit. Hier noemen ze mij de duizendpoot. Ik heb mijn handen vol aan die huisvuil containers die zijn teruggebracht: repareren, slopen, en andere hand- en spandiensten. Hier op het terrein valt ook altijd wel iets
te doen. Sneeuw? Als het moet spring ik op de LM-Trek om zout te strooien. Hartstikke leuk werk om de fietspaden begaanbaar te houden.”

 

Coen en Hanco

 

Links zie je Coen Willemsen en rechts Hanco Smulders


Humor

Coen en Hanco komen elkaar regelmatig tegen. Als collega’s zijn ze aan elkaar gewaagd. Ze kunnen keihard werken en tegelijk de grootste lol hebben. Wat moet je kunnen om bij Blink te werken? Coen en Hanco spreken met één mond: “Je moet goed willen zijn, van aanpakken houden, kunnen samenwerken en van je fouten willen leren. Iedereen hier is anders. Hou rekening met elkaar. Weet waar je mee bezig bent en doe niet alles tegelijk. Veilig werken is ook een dingetje. En gevoel voor humor. We maken wel eens een grapje.”
 

Hanco

 

 


Hofleverancier

Bij Blink kun je niet alleen werken in groen op het grijs. Het kan in alle kleuren van de regenboog: als chauffeur, belader of een van die vele andere werkzaam heden. Vorig jaar heeft Blink vijf mensen van Senzer overgenomen. Hanco wil daar nog iets aan toevoegen. “De sfeer is hier goed,” zegt hij. Coen: “Wie wil je daar de schuld van geven?” Hanco: “Jou natuurlijk!” Ze lachen. Opgewekt beginnen ze aan de volgende klus.

 

Hanco en Coen

 

Links zie je Hanco Smulders en rechts Coen Willemsen

Afbeelding
Coen en Hanco bij Blink