23-03-2023 | 14:50
Body tekst

Voor mensen door mensen

Medipoint in Helmond levert hulpmiddelen voor zorgvragen. Denk aan rollators, wc-stoelen en scootmobielen die mensen in staat stellen om beter te bewegen, sneller te herstellen of langer thuis te wonen. Daarnaast heeft het bedrijf oor voor hulpvragen uit een compleet andere hoek. En dat is een opsteker voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want zij vinden bij Medipoint een opstapje om aan werk te komen. Voor Tineke Sleegers en Shakira Hart was dit een springplank naar nieuw werk. Zij hebben een contract gekregen. “Om te beginnen voor een jaar.”

 

Maand op proef

Doorgaan waar anderen ophouden is Tineke op het lijf geschreven. Maar hoe lang houd je dat vol, altijd maar doorbuffelen? Of het nu tien kilo was, twintig kilo of dertig kan ze niet met zekerheid zeggen. Maar bij haar viel een loden last van de schouders. Na de vele ‘nee’s’ had ze nu eindelijk een ‘ja’. Ze had zich suf gesolliciteerd en de bijstand was ze meer dan beu. “Na een proefperiode van een maand kon ik bij Medipoint aan de slag. Eigenlijk ligt dat in het verlengde van mijn opleiding Verzorgende mbo-2. Een schot in de roos. Met dank aan mijn participatiecoach Effie Fleuren van Senzer.”

 

 

 

Aangenaam kennismaken

Bij Shakira was de opluchting niet minder. Ze kan weer lachen. Eindelijk uit de bijstand. “De eerste kennismaking met Medipoint voelde direct goed en dat gevoel werd alleen maar beter. “Prettige collega’s. Vriendelijk en behulpzaam. Ik heb wel eens anders meegemaakt. Wat een verschil met mijn vorige werkgevers. Die maand op proef was voorbij voor ik er erg in had.”

Shakira

 

 

Grote schoonmaak

Bij Medipoint is werk aan de winkel. Veel werk. Belangrijk werk. Alle hulpmiddelen die gebruikt terugkomen, dienen gereinigd te worden. Met stoom worden krukken, rolstoelen en scootmobielen schoongemaakt en gedesinfecteerd om straks weer opnieuw gebruikt te worden. “Hygiëne staat hier hoog op de agenda,” vertelt Tineke. “Na de grote schoonmaak zijn alle hulpmiddelen weer klaar voor de volgende ronde.” Shakira: “Doordat we alle hulpmiddelen onder handen nemen, hebben we ook zicht op eventuele defecten. Is er iets kapot? Waar mogelijk repareren we zelf. En anders hebben we altijd nog de werkplaats.”

 

Sfeer en familiegevoel

Tineke en Shakira hebben het naar hun zin bij Medipoint. Ze draaien mee alsof ze nooit anders gedaan hebben. Of ze niet moesten wennen? Van koudwatervrees is in ieder geval geen sprake. Het voelde meteen al thuizig. Tineke: “We hebben een rondleiding gehad en een voorstelrondje. Er was direct een klik. Alsof we opgenomen waren in een grote familie. En het werk? Dat wijst zichzelf.”

Shakira: “Het duurde ongeveer een week. Maar toen was het ijs gebroken. Ik kwam helemaal los. Het is hier gezellig. Fijne gesprekken met collega’s en af en toe een geintje. De tijd vliegt. Voor je het weet is de dag voorbij. Begeleiding? Die hebben we eigenlijk niet nodig. Bij vragen schieten we gewoon de voorman aan.”

Medipoint

 

 

Tevreden

Tineke heeft het werk gevonden dat zij zocht. “Volop variatie. Samenwerken met collega’s. Mensen blij maken. Ik moet er niet aan denken om in een fabriek te werken en iedere dag het zelfde werk te doen. Effie Fleuren, mijn participatiecoach Senzer, heeft dit goed ingeschat.” En Shakira? “Bij Medipoint houden ze rekening met mijn wensen. Wat bij andere werkgevers niet kon, kan hier wel. Zo kan ik mijn zoontje naar school brengen en iets later beginnen. Wat een verademing.”

 

Vrije tijd en ontspanning

Een contract biedt rust. Tineke en Shakira komen weer aan andere dingen toe dan alleen maar solliciteren. Shakira: “Ik hou van fietsen, doe graag aan sport en geniet ervan om met mijn zoontje naar de speeltuin te gaan.” Bij Tineke is het iets rustiger aan het thuisfront. Haar kinderen zijn bijna volwassen waardoor ze meer tijd heeft voor zichzelf. Ze zoekt haar ontspanning vooral op het kunstzinnige vlak. Ze doet aan diamond painting. Met kleine steentjes in allerlei kleuren maakt zij de mooiste schilderijen. Stuk voor stuk meesterwerkjes. Of er binnenkort een expositie komt bij Medipoint? Tineke glimlacht: “Je weet maar nooit.”

Medipoint

 

Afbeelding